Handboek Zelfstandigen 2015. Voor freelancers, zzp’ers en eigen bazen - Tijs van den Boomen

C#7 Handboek zelfstandigen.jpgseptember 2015

Recensent: Angela de Cock
Het Handboek Zelfstandigen is er een waarvan jaarlijks een nieuwe editie verschijnt. Het boek is opgebouwd uit 20 hoofdstukken waarin alles aan bod komt waar je als ondernemer mee te maken krijgt. Van boekhouding tot de marketingformule, alles komt aan bod. Voor de ongeduldige ondernemer is er goed nieuws. Het tweede hoofdstuk neemt je door middel van een samenvatting in sneltreinvaart mee naar de wereld van ondernemerschap. Een uitkomst want wanneer heb je als ondernemer tijd om echt te lezen? Voor meer uitleg wordt uiteindelijk doorverwezen naar een bepaald hoofdstuk.

Hoewel er in het boek aan alles is gedacht, mist er soms een diepere uitwerking. Dit is ook te wijten aan het feit dat ondernemerschap niet bestaat uit een richting. Het is bijna onmogelijk om alles te specificeren in 352 pagina’s. Gelukkig bevat het boek veel verwijzingen en een lijst met adressen waar je terecht kunt voor meer informatie over belangen, geld, cijfers en regels. Het boek is vooral goed voor startende ondernemers, omdat er aan van alles is gedacht. Van de invloed op je privéleven tot de voordelen van een auto van de zaak. Toch kunnen ook bestaande ondernemers baat hebben bij dit handboek, door inspiratie of ideeën op te doen. ‘Ondernemen is geen wetenschap. Intuïtie, originaliteit en flair spelen net zo goed een rol als vakkennis, reflectie en financieel inzicht.’, aldus de schrijver van dit Handboek Zelfstandigen.

Titel v.h. boek:            Handboek Zelfstandigen 2015. Voor freelancers, zzp’ers en eigen bazen.
Auteur(s):                   Tijs van den Boomen
Uitgever:                     Uitgeverij Nieuwezijds
Jaar van uitgave:        2015
ISBN-nummer:           978 90 5712 429 7
Aantal pagina’s:          352
Kosten:                       € 25,00
Aantal sterren:            4

« Terug

Archief > 2015

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.