Van opgelegde naar oprechte participatie. De mens en zijn verbindingen in de samenleving, economie en staat - Corina Hendriks

9789462364981-100x150.jpgjuli 2015

Recensent: Peter van den Besselaar
Het zijn niet de succesvolle organisaties die blijven bestaan, maar de organisaties die zich goed aanpassen aan veranderende eisen. Daarvoor moet je een veranderende tijd goed begrijpen. Dit boek helpt daarbij. We zien nu duidelijk een herwaardering van kleine groepen - die zichzelf organiseren – en van authentieke relaties. In veel organisaties is systeemdenken dominant, met sturing op processen en output. Grote bureaucratische organisaties organiseren zich weer in kleine teams met zelfsturing. We herontdekken dat samenwerken, collegialiteit en samen prestaties neerzetten ons simpelweg gelukkig maken.

Onze tijd vraagt om communicatieve organisaties, met medewerkers die zelf verantwoordelijkheid nemen, actief communiceren en zich durven verbinden. Toch hebben managers die medewerkers daarin stimuleren vaak last van bestuurders met controledrift. Heel onverstandig leert de lezer van dit boek. Vertrouwen in de kracht van mensen betekent ‘loslaten’ en accepteren dat de uitkomst anders is dan gedacht. Individualisering en toegenomen vrijheid leiden (paradox!) ertoe dat sociale relaties belangrijker worden. De communicatieprofessional die operationeel werkt, laat dit boek rustig links liggen. Maar wie zijn hersens pijnigt hoe de organisatie haar relatie met de omgeving verbetert, vindt in dit boek zowel duiding als brandstof voor het eigen denken.

Titel v.h. boek:             Van opgelegde naar oprechte participatie. De mens en zijn verbindingen in de samenleving, economie en staat
Auteur:                        Corina Hendriks
Jaar van uitgave:        2014
Uitgever:                     Boom/Lemma
ISBN-nummer:           978 9462 364 981
Aantal pagina’s:          135 pagina's
Kosten:                       18,50
Aantal sterren:            4

« Terug

Archief > 2015

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.