Openbaring. In den beginne was het woord - Hans Siepel. Met voorwoord en medewerking van Frank Regtvoort

in den beginne.pngjuni 2015

Recensent: Guido Rijnja
Stop met denken, want je weet het al: waarom je dit werk doet, voor wie je werkt, wat het betekent als je bij die onvermijdelijk lastige publieke opgaven je woorden op een schaaltje weegt. Wijsheid, authenticiteit en morele overtuigingen zijn veel sterker dan wat we ons brein allemaal toeschrijven. Breek open, die ‘gevangenis van het stoffelijke’, ego. Hans Siepel gaat los in dit boek.

Wie de oud-communicatieman van onder meer Groen Links, NS en BZK kent, of zich door Frank Regtvoort en hem zelfbewust liet kijken naar crisiscommunicatie, ondergaat een feest van herkenning bij deze bundel beschouwingen. ‘Herinnering!’, hoor ik de auteur fluisteren, met een gretigheid die aan bozigheid grenst. Siepel is klaar met spindoctors en anderen die adieu zeggen tegen wat zich werkelijk aandient. Hij doorspekt zijn appèl op zelfbewust, geloofwaardig handelen met lessen uit persoonlijk lijden en wortelend mededogen. De dementie van zijn moeder is dan geen aftakeling, maar een onthulling van wie iemand echt is - en dat zie je alleen, als je je eigen mensbeeld durft te ervaren en het denken kunt opschorten. Vaagtaal? Siepel is streng, op het irritante af soms, intens doordrongen van het goud dat overheidscommunicatie heet.                                          

Titel v.h. boek:            Openbaring. In den beginne was het woord.
Auteur(s):                   Hans Siepel. Met voorwoord en medewerking van Frank Regtvoort
Uitgever:                     Elikser
Jaar van uitgave:        2015
ISBN-nummer:           978 90 8954 750 7
Aantal pagina’s:          233
Kosten:                        € 20,00
Aantal sterren:             4

« Terug

Archief > 2015

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.