Communicatie Nu #2 - Prof. Dr. Betteke van Ruler

C#5 CommNU2_cover_.jpgjuni 2015

Recensent: Teunis van Hoffen
Betteke van Ruler start dit boek met een gewaagde uitspraak ‘Gouden tijden voor het communicatievak’. Een uitspraak die de bevlogen emeritus hoogleraar vlak na het verschijnen van het boek kritiek opleverde. Maar wie het boek goed leest, leert dat er voorwaarden aan deze belofte verbonden zijn: je moet je strategie en werkwijze goed blijven aanpassen. Ga nooit te werk op de automatische piloot. Is dat je per ongeluk toch overkomen? Lees dan dit boek en laat je door de ruim 100 professionals bijspijkeren in theorie en praktijk.

Ook dit boek staat namelijk net als het vorige deel weer vol columns, essays, reportages en casussen uit de praktijk. Het prettige daarbij is dat soms een begrip zoals ‘nudging’ of ‘gamification’ gewoon wordt uitgelegd alsof je er nog nooit van hebt gehoord. Een ander moment is er wat meer voorkennis nodig en gaat iemand (meestal Betteke) even de diepte in. Door het hele boek heen worden in blauwe kaders 24 specialisten geportretteerd, verder komen zaken als de arbeidsmarkt, het onderwijs en de geschiedenis aan bod en ook aan de zzp’ers is gedacht.

Zo kom ik ook bij mijn enige kritiekpunt op het boek: er komt zoveel aan bod dat de structuur soms moeilijk te doorgronden is. Je kunt het daarom beter lezen als je favoriete tijdschrift. De omschrijving ‘tijdschrift’ doet de inhoud van het boek misschien geen recht. Vergelijk het meer met een conferentie waarop je bijgespijkerd wordt in het vak. In dat opzicht is dit boek de 30 euro meer dan waard.

Titel v.h. boek:            Communicatie Nu #2
Auteur(s):                   Prof. Dr. Betteke van Ruler
Uitgever:                     Adfo Groep BV
Jaar van uitgave:        2015
ISBN-nummer:           978 94 91560880
Aantal pagina’s:          205
Kosten:                        € 29,95
Aantal sterren:             4

« Terug

Archief > 2015

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.