De converserende overheid. De overheid is van iedereen - Eric Goubin, Julie Clément en Marc Daele

C#3 de converserende overheid.jpgapril 2015

Recensent: Guido Rijnja
Weet je wat we doen? We schrijven een boek! De begeestering straalt er vanaf in het boek dat de collega’s van de Vlaamse pendant van Logeion, Kortom, hebben geschreven over het nieuwe begin van overheidscommunicatie. Geïnspireerd door Steven van Belleghem, gaan de auteurs aan de hand van de 5 C’s: customer experience, conversatie, content, collaboratie en context, in op de vraag hoe een steeds kleinere overheid kan én wil inspelen op een steeds veelkleuriger, opener en dynamischer wereld.

 De laatste C is een eigen toevoeging en verraadt een groeiend bewustzijn in Vlaanderen van de invloed van de omgeving waarin mensen tot keuzes komen en daarmee de soms ongekende betekenis van anderen op individuele gedragingen. Preludes op die contextuele benadering zitten ook in andere hoofdstukken. Zo wordt bij de verhandeling over ‘klantenbenadering’ onderstreept hoe belangrijk het is vier dragende elementen in samenhang te bezien: boodschap, interactie, eigen ervaring én ervaring van mensen aan wiens oordeel jij waarde hecht. Om te beginnen intern. De vele minicases en de heerlijke, originele taal (goede communicatie is ‘bevattelijk’) maken het lezen van dit boek tot een feestje. Snel uitnodigen die collega’s, en uitwisselen, die ervaringen.

Titel v.h. boek:            De converserende overheid. De overheid is van iedereen
Auteur(s):                   Eric Goubin, Julie Clément en Marc Daele
Uitgever:                     Lannoo Campus
Jaar van uitgave:        2014
ISBN-nummer:           978 94 014 2124 9
Aantal pagina’s:          244
Kosten:                        € 24,99
Aantal sterren:             4

« Terug

Archief > 2015

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.