Het geheim van charisma. Meer invloed en zelfvertrouwen door een krachtige uitstraling - Olivia Fox Cabane

C#3 Het geheim van Charisma_web.jpgapril 2015

Recensent: Leonie Greve
Geef twee leidinggevenden hetzelfde verhaal om te presenteren en toch zullen de resultaten verschillend zijn. Wat maakt nou dat het verhaal bij de een net iets geloofwaardiger is dan bij de ander? Heeft dat te maken met intonatie, handgebaren, tempo, de blik? Dat bijna ongrijpbare, dàt is nu het verschil in charisma. Heb je altijd gedacht dat charisma is aangeboren? Dat je het hebt of niet hebt? De schrijfster van dit boek, de Amerikaanse Olivia Fox Cabane, maakt in dit boek duidelijk dat charismatisch gedrag door iedereen kan worden aangeleerd en geperfectioneerd.

Het boek is prettig geschreven, goed opgebouwd, gelardeerd met - weliswaar Amerikaanse - voorbeelden en bevat praktische oefeningen om charisma uit te stralen. Het boek leest daardoor als een trein. Eigenlijk weten we als communicatieprofessionals wel dat de manier van overbrengen van een boodschap net zo belangrijk is als de boodschap zelf. Of misschien wel belangrijker. Het soms wonderlijke hoe en waarom staat beschreven in dit boek. Als je al lezende ook de aanwijzingen in praktijk brengt, verbeter je je charisma zonder je eigen persoonlijkheid te verliezen. Dan word je krachtiger, overtuigender, inspirerender en invloedrijker in en met je communicatie. En wie wil dat nu niet? Lezen dus!

Titel v.h. boek:            Het geheim van charisma. Meer invloed en zelfvertrouwen door een krachtige uitstraling
Auteur(s):                   Olivia Fox Cabane
Uitgever:                     A.W. Bruna
Jaar van uitgave:         2014
ISBN-nummer:            978 94 005 0490 5
Aantal pagina’s:          303
Kosten:                       € 19,95
Aantal sterren:            4

« Terug

Archief > 2015

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.