Klein Groot. Kleine veranderingen met grote invloed - Steve J. Martin, Noah J. Goldstein, Robert B. Cialdini

C#2_2015Cover Groot Klein Kleine veranderingen met grote invloed.jpgmaart 2015

Recensent: Teunis van Hoffen
Dagelijks doen wij ons best om mensen in onze omgeving in een bepaalde richting te bewegen. Je wilt dat klanten een bepaalde dienst afnemen of dat je kinderen op tijd hun huiswerk maken. Als dat niet goed lukt, kunnen kleine wijzigingen in je aanpak soms grote impact hebben op het resultaat.

Robert Cialdini, een van de schrijvers, is bekend vanwege zijn boeken en lezingen over de psychologie van het beïnvloeden. Klein Groot is een vervolg op het in 2008 geschreven Overtuigingskracht. Het bestaat uit 52 korte hoofdstukjes die elk in tien minuten zijn te lezen. In elk hoofdstukje wordt een casus behandeld waarbij een bedrijf een oplossing voor een probleem zoekt. Dit lost men op door bepaalde psychologische principes toe te passen. Zo verloor een dokterspraktijk inkomsten doordat mensen niet op hun afspraak kwamen. Bij wijze van proef liet men de patiënten de afsprakenkaartjes zelf invullen. Als je actief betrokken bent bij je afspraak ben je gemotiveerder om die afspraak na te komen. Het aantal ‘no-shows’ nam af met 18 procent. De hoofdstukken worden afgesloten met voorbeelden van toepassingen in je eigen leven. Dat maakt het boek niet alleen leuk om te lezen, maar ook erg praktisch en inspirerend.

Titel:                           Klein Groot. Kleine veranderingen met grote invloed
Auteur:                       Steve J. Martin, Noah J. Goldstein, Robert B. Cialdini
Uitgever:                     Nieuwezijds
Jaar:                           2014
ISBN-nummer:           978 90 5712 414 3
Aantal pagina’s:          272
Kosten:                        € 19,95
Aantal sterren:             5

« Terug

Archief > 2015

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.