Communicatie, wat een vak! Een empiriografie ter kennismaking met een dynamisch werkterrein - Ben Warner

C#1_2015Communicatie, wat een vak1.jpgfebruari 2015

Recensent: Kees van Wijk
Egodocumenten van communicatieprofessionals zijn zeldzaam. Alleen daarom al is het laatste boek van Ben Warner een welkome aanvulling. In 24 praktijkverhalen en 9 ziens- en werkwijzes wil hij voor aankomende vakgenoten het werkterrein van het communicatievak verduidelijken. Warner beschrijft saillante momenten uit zijn veertigjarige loopbaan in de public relations. Als egodocument zeker geslaagd, maar Warner legt de lat hoger.

Hij wil op basis van zijn ervaringen richtlijnen formuleren voor het vakgebied en die lessen aan een nieuwe generatie doorgeven.De praktijkverhalen worden afgesloten met een duidelijke en actuele evaluatie (‘lering en nasmaak’). Heden en verleden, persoonlijke belevenis en professionele terugblik worden hier gescheiden en de koppeling met het adviesdeel is dan ook helder. In de rest van deel één is dit minder het geval. Door het ontbreken van een chronologische of thematische ordening lijkt het alsof veel belevenissen lukraak worden opgedist. Contextanalyse en professionele duiding ontbreken. Hier schieten de ‘lessen’ uit de praktijk hun doel voorbij. De ambitieuze opzet van Warner is te prijzen, maar de uitvoering laat door deze rommelige compositie - en door de grote hoeveelheid taalfouten - te wensen over. Redactioneel had dit werk van een van onze beste storytellers een beter lot verdiend.

Titel v.h. boek:            Communicatie, wat een vak! Een empiriografie ter kennismaking met een dynamisch werkterrein
Auteur:                        Ben Warner
Uitgever:                     Uitgeverij Nobelman
Jaar van uitgave:        2014
ISBN-nummer:            9789491737053
Aantal pagina’s:          240
Kosten:                       € 20,-
Aantal sterren:            3

« Terug

Archief > 2015

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.