Change the script - Theo Hendriks

C#1_2015Cover Change the script.jpgfebruari 2015

Recensent: Reinanke Haagsma
Dit boek gaat over authentieke en eigen verhalen bij veranderprocessen. De ondertitel verzekert zelfs dat ‘echte verandering begint bij een eigen verhaal’. Volgens de auteur is de mens een verhalenmachine en ‘moet je de taal van het verhaal spreken: woorden die tot de verbeelding spreken, woorden die mensen voor zich kunnen zien’.

Dit laatste diept de auteur verder uit in een interessant hoofdstuk over framing tijdens veranderprocessen. Change the Script bevat nog veel meer waardevolle inzichten. Toch ben ik matig enthousiast tijdens het lezen. Wanneer ik vakliteratuur lees, bieden modellen, overzichten en casussen mij altijd veel houvast en inspiratie. Een echt leesboek kan ik ook waarderen, maar dan wel wanneer het me van zin tot zin meevoert. Of wanneer ik hoofdstukken alsnog gemakkelijk kan scannen als dat me zo uitkomt. Helaas voerde dit leeswerk me niet mee. Terwijl het wel veel interessante inzichten biedt. Laat u daarom niet ontmoedigen door mijn ervaring. Wilt u juist weg van de lijstjes en modellen? Even geen zin in praktijkvoorbeelden? Dan raad ik u alsnog aan het boek eens op te pikken.

Titel v.h. boek:            Change the script
Auteur(s):                   Theo Hendriks
Uitgever:                     Bruna Uitgevers B.V.
Jaar van uitgave:        2014
ISBN-nummer:            9789400504509
Aantal pagina’s:          256
Kosten:                       € 19,95
Aantal sterren:            3

« Terug

Archief > 2015

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.