100+ Management models. How to understand and apply the world’s most powerful business tools - Fons Trompenaars & Piet Hein Coebergh

C#1_2015Cover 100+ Management Models1.jpgfebruari 2015

Recensent: Guido Rijnja
Eerste Hulp Bij Ordening: in een branie-achtige bui vat ik de belofte van ons vak zo wel eens samen. Wij helpen complexiteit terug te brengen tot overzicht, inzicht en - als het even kan- uitzicht: Wat gaan we doen? Hoe faseer je een verandering? Hoe orden je publieksgroepen? Hoe segmenteer je de mensen en organisaties waarvan je afhankelijk bent.

De Leidse communicatielector Piet Hein Coebergh enthousiasmeerde zijn kenniskring om met cultuurgoeroe Fons Trompenaars de gereedschapskist van het vak te beschrijven. Niet door verhalen over het vak, maar door het framework (waar halen we het vandaan) te presenteren? Je vindt in dit boek zowel verklarende modellen als matrixen waarmee je rollen en houdingen kunt duiden. Daarbij is streng gekeken naar bewijs van de werking, praktijkrelevantie en toepasbaarheid. Het boek is Engelstalig, maar doordat elk goed model een zelfverklarend beeld bevat, leest dit minder lastig dan andere anderstalige theorieboeken. Daarbij zijn vaak leuke illustraties bedacht. De ordening van modellen is origineel, vooral ook de opening verrast. Hoofdstuk één zoomt in op bijdragen aan duurzame ontwikkeling en hoofdstuk twee op modellen die helpen bij innovaties en start-ups. Dat sluit mooi aan op het appèl om mensen, meningen en middelen te verbinden.

Titel v.h. boek:           100+ Management models. How to understand and apply the world’s most powerful business tools
Auteur(s):                   Fons Trompenaars & Piet Hein Coebergh
Uitgever:                    Infinite ideas
Jaar van uitgave:        2014
ISBN-nummer:            9781908984227
Aantal pagina’s:          577
Kosten:                       € 69,95
Aantal sterren:            3

« Terug

Archief > 2015

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.