Van idee naar tekst - Karel Witteveen

C#10 van idee naar tekst II.jpgdecember 2014

Recensent: Teunis van Hoffen
Van idee naar tekst wil je helpen nieuwe ideeën te krijgen voor het schrijven. Het boek bestaat uit drie delen. Het eerste deel gaat over creatief denken: Welke technieken er zijn en hoe werkt creativiteit bij jou? In het tweede deel ga je aan de slag met creatieve technieken; dit deel is wat praktischer. In het derde deel denk je na over een bewuste stijl en compositie.

De meeste hoofdstukken bestaan uit een theoretisch deel, een aantal voorbeelden, gevolgd door een ‘creatieve werkplaats’. Dit zijn blauwe bijlages bij het hoofdstuk met een aantal opdrachten waarmee je het geleerde in praktijk brengt. Dat maakt het boek erg geschikt voor het onderwijs. Een commerciële tekstschrijver zal zich minder in deze aanpak kunnen vinden. Die is waarschijnlijk geneigd de theorie over te slaan en te kijken naar de tips en trucs. Die zijn er voldoende maar moeten dan even worden losgepeuterd van de theorie. Het boek is behoorlijk compleet: Alle relevante aspecten van het schrijven van teksten worden behandeld. Deze kracht is ook de zwakte van dit boek. Soms wordt er bij een werkwijze of aanpak veel bij gehaald waardoor het boek minder prettig leest. Hierdoor voel je je als lezer regelmatig een beetje verloren.

Titel v/h boek:             Van idee naar tekst
Auteur:                       Karel Witteveen
Uitgever:                    Boom Lemma
Jaar:                          2014
ISBN-Nummer:            9789462364134 (paperback)/ 9789462740495 (eBook)
Aantal pagina’s:          237
Kosten:                      € 28,95
Aantal sterren:            3

« Terug

Archief > 2014

december

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.