Zo simpel kan het zijn - Richard Engelfriet

C#10 Zo simpel kan het zijn.jpgdecember 2014

Recensent: Peter van den Besselaar
Alles simpel houden is moeilijk. We lopen eerst vast in bureaucratie en regeldrift voordat we eenvoud weer waarderen. Dit boek is een ode aan simpele oplossingen voor lastige problemen. Mensen meekrijgen in veranderingen. Weerstand omturnen in medewerking. Zorgen dat fietsen daar worden gestald waar dat mag.

Vraagstukken waar menig communicatieadviseur zich het hoofd over breekt. Wie dit herkent, moet dit vermakelijke en inspirerende boek lezen. Om te ontdekken dat simpele oplossingen écht niet eenvoudig te bedenken zijn. Engelfriet verwondert zich over complexiteit. Die verwondering zet hij om in eenvoudige adviezen, zoals: Verander de context en u verandert het gedrag. Ik waardeer zijn boek met vijf sterren. Dat doet hij zelf ook op de achterflap. Hij geeft óók een waardering met slechts een ster: ‘Wat een eenvoudig boek. Geen stappenplannen of managementmodel te vinden. Zo simpel kan het toch niet zijn?’. Ergo: de auteur heeft humor.

Titel v/h boek:            Zo simpel kan het zijn
Auteur:                       Richard Engelfriet
Uitgever:                    Uitgeverij Haystack
Jaar van uitgave:         2014
ISBN-nummer:            9789461260000
Aantal pagina’s:          147
Kosten:                      € 15,00
Aantal sterren:            5

« Terug

Archief > 2014

december

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.