Is het een tegenslag of juist een kans? - Robert Benninga

C#9 Cover Is het een tegenslag of niet.jpgoktober 2014

Recensent: Joop de Jager
Het recenseren van boeken levert ook wel eens een dilemma op. Dat was bij: Is het een tegenslag of juist een kans’, absoluut het geval. Het dilemma was dat ik me, tijdens het lezen, afvroeg of het boek geschikt was voor communicatieprofessionals. Als je het eng benadert is het antwoord nee. Benader je het breder dan is het antwoord ja. Dat vraagt om een nadere uitleg.

Het boek is namelijk voor iedereen geschikt, dus niet alleen voor communicatieprofessionals maar voor alle mensen. Het boek gaat over hoe je omgaat met tegenslag of een crisis. Dat kan van alles zijn, het boek is heel breed ingestoken. Is het een tegenslag of juist een kans gaat over levenslessen en levenslessen zijn universeel. Tot zover mijn antwoord op het dilemma, dus geen boek speciaal voor communicatieprofessionals. Levenslessen kunnen we allemaal gebruiken. In ons hopelijk lange leven komen we bijna altijd tegenslagen tegen. Heel misschien vormen de echte zondagskinderen een uitzondering, maar dat is bijna niet voor te stellen. Dat zijn wel heel erge uitzonderingen. In het boek worden heel veel tegenslagen behandeld. Of het nu gaat over een ongeluk, echtscheidingen, de gezondheid, een burn out, ondernemen of het verlies van dierbaren, alles passeert de revue.
Allemaal zaken waar ieder mens mee geconfronteerd kan worden. De schrijver interviewt in het boek mensen die met een van deze zaken zijn geconfronteerd. Boeiende interviews, waarin de geïnterviewde hun verhaal op een innemende manier doen. Ieder interview eindigt met tips, wat moet je wel doen en wat vooral niet. Bij relaties wordt bij de zaken die je vooral wel moet doen geadviseerd regelmatig tijd te nemen voor een goed gesprek. Misschien een open deur, maar bekijk uw eigen relatie maar eens. Wanneer hebt u voor het laatst de tijd genomen voor een goed gesprek met uw partner? Als u te lang moet nadenken, wordt het weer eens tijd.  En wat je vooral niet moet doen is je schamen of de hoop opgeven: vertrouw op je veerkracht, is een van tips.
Kortom een boek volgens levenslessen, ik weet het is een cliché. Maar soms zijn clichés goed om over na te denken, ook voor communicatieprofessionals. Daarom gewoon lezen en vooral leren.

Titel:                           Is het een tegelslag of juist een kans?
Auteur:                        Robert Benninga
Uitgever:                     Kosmos
ISBN-nummer:             978 90 215 5372 6
Aantal pagina’s:           304
Prijs:                           22,99

Sterren

Hier heb ik iets aan als
Communicatieprofessional            ***
Schrijfstijl                                        ****
Vormgeving en uitvoering               ***
Overall score                                  *****

« Terug

Archief > 2014

december

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.