Rafels over een betere zakelijke schrijfstijl - Marianne Nan

C#9 over Rafels over een betere zakelijke schrijfstijl.jpgoktober 2014

Recensent: Reinanke Haagsma
Op een ontspannen zondagmiddag, met een kop koffie of thee vakkennis opvijzelen? Dat kan, en wel met Marianne Nan. Nan is trainer, onderzoeker en communicatieadviseur met bijna 20 jaar ervaring als trainer op het gebied van klantgerichte communicatie. Zij bundelde haar belangrijkste lessen in het boek Rafels.

De lessen kun je typeren als simpel en doeltreffend. Nan herinnert je namelijk aan de basisregels van zakelijk schrijven. Daarbij schuift Nan haar persoonlijke stijl niet onder stoelen of banken. De humor waarmee ze dit brengt is zowel vermakelijk als overtuigend. Naast het aanzetten tot een betere zakelijke schrijfstijl (lees: meer lezer gericht), inspireert ze hiermee ook om overtuigender te schrijven. Wanneer de pittige en humoristische stijl van Nan je ligt, heb je het boek in een mum van tijd en met veel plezier uit. Een mogelijke aanvulling op dit boek vol verhalen en voorbeelden voor een betere zakelijke schrijfstijl is om elk hoofdstuk af te sluiten met de belangrijkste lessen op een rij. Mocht je iets willen terugzoeken, is het nu namelijk lastig terug te vinden.

Titel vh boek:              Rafels – over een betere zakelijke schrijfstijl
Auteur(s):                   Marianne Nan
Uitgever:                     Brave New Books
Jaar van uitgave:         2014
ISBN-nummer:            9789402112771
Aantal pagina’s:          117
Kosten:                      € 17,95
Aantal sterren:            4

« Terug

Archief > 2014

december

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.