“Het strategisch communicatie frame”, Praktische methode voor strategieontwikkeling - Frank Körver & Betteke van Ruler

C#7 Het Strategische Communicatie Frame Praktische methode voor strategie- ontwikkeling.jpgseptember 2014

Recensent: Jaap de Bruijn
Als ik later groot ben, wil ik boeken maken zoals Betteke van Ruler dat doet: leesbaar, praktisch, gefocust en met direct toepasbare instrumenten. Samen met Frank Körver ontwikkelde ze het strategisch communicatie frame: een model met acht bouwstenen. Als je die een voor een invult, ontstaat vanzelf een strategie voor je (communicatie-)project, je organisatie of onderneming.

Het boek is een perfecte mix van theorie, modellen, verwijzingen naar andere actuele vakliteratuur en concrete vragenlijsten die je helpen als je aan de slag gaat. Halverwege heb je de neiging om het opzij te leggen en zelf aan de slag te gaan. Zo'n boek.

De acht bouwstenen worden heel systematisch uitgewerkt en geïllustreerd met praktische vragenlijsten of voorbeelden. Om zo met je team of je opdrachtgevers te bespreken. Het resultaat moet passen op één A4. Een complete strategie? Ja, want als het goed is heeft die strategie focus en leidt die tot een eenvoudig uit te leggen aanpak.

Titel v.h. boek:         “Het strategisch communicatie frame”, Praktische methode voor strategieontwikkeling
Uitgever:                   Adfogroep
Jaar van uitgave:        mei 2014
ISBN-nummer:           978 94 9156 063 7
Aantal pagina’s:         176 pagina's
Kosten:                     Gebonden 31,95 euro (eBook?)
Datum recensie:         juli 2014
Aantal sterren:           5

« Terug

Archief > 2014

december

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.