Dit is de maand waarin ik het anders doe. Persoonlijk leiderschap in verandering - Sasja Dirkse en Angela Talen

C#8 cover Dit is de maand waarin ik het anders doe.jpgseptember 2014

Recensent: Gerald Morssinkhof
Herken je dit? Je voelt je schuldig over het niet nakomen van afspraken. Of een bekende wil een afspraak maken en je ziet in je agenda de komende zes weken geen mogelijkheid. Dankzij technologie en netwerken leven we, maar we worden ook geleefd. Hoe krijg je de regie terug op jouw eigen leven? Een ware industrie is hiervoor de laatste decennia ontstaan. En ook dit boek doet een duitje in het zakje van persoonlijk leiderschap.

Voor mensen die zich niet eerder hebben verdiept in het aanbod om weer zelf de controle te verwerven over je leven, biedt het boek een mooi handvat. De auteurs gebruiken een zelf ontwikkeld model van vier kernthema’s. Per kernthema worden vragen uitgewerkt als ‘Beweeg je genoeg?’ en ‘Kun je genieten in het hier en nu?’. De analyse sluit af met een zelftest en oefeningen. In die zin vormt het boek een handig hulpboek.

Toch ben ik ook kritisch over dit soort zelfredzaamheidsboeken en het geloof in de maakbaarheid van hun eigen aanpak. Het veronderstelt een forse dosis zelfreflecterend vermogen van de lezer. Daarnaast lijkt het ook uit te gaan van een individualistisch perspectief. Alsof je als mens in je eentje leeft en zelf kunt bepalen wat je moet doen. Ik ga het boek niet gebruiken, maar kan me voorstellen dat het voor anderen toch deuren naar verandering openzet.

Titel v.h. boek:              Dit is de maand waarin ik het anders doe. Persoonlijk leiderschap in verandering
Auteur:                         Sasja Dirkse en Angela Talen
Uitgever:                       BIM Media
Jaar van uitgave:           2013
ISBN-nummer:               9789462200432
Aantal pagina’s:             160
Kosten:                         € 17,95
Aantal sterren:               -

« Terug

Archief > 2014

december

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.