Stories becoming sticky. How civic initiatives strive for connection to governmental spatial planning agendas - Hetty van der Stoep

CC#6 over Stories becoming sticky.jpgjuli 2014

Recensent: Guido Rijnja
In haar proefschrift fileert Hetty van der Stoep de wijze waarop initiatieven van burgers en ondernemers worden gezien, doorverteld en invloed uitoefenen. Voor overheden blijkt de omgang met deze publieke initiatieven wennen.

‘Pakkende verhalen’ noemt ze het in de Nederlandse samenvatting: het fenomeen dat groepen burgers en ondernemers in staat zijn om een ambitie voor een gebied te koppelen aan maatschappelijke en politieke gebeurtenissen en steeds weer verbindende vertellers te vinden. Zo warmen ze overheden op voor besluitvorming. Dat lukt alleen als je in het gebied staat en als je als geloofwaardig wordt gezien. Het komt dus niet langer aan op het beschrijven of verfilmen van wat je waarneemt, maar op inleven, inhaken en steeds weer verbinden. Twee prachtige casestudies in Limburg en Zuid-Holland helpen het fenomeen van meer kanten te bekijken. Het is mooi om te zien hoe burgers en ondernemers besluitvormers in positie weten te brengen, zonder hun eigen binding met de achterban kwijt te raken. En opnieuw bewijst iemand dat communicatie altijd over inhoud gaat en hoe je die betekenis geeft. Of niet. Al met al een prachtige schaal vol prikkels voor communicatieve overheidsdienaren en ‘communicatoren’ die beleidsmakers willen helpen met netwerken.

Titel vh boek:               Stories becoming sticky. How civic initiatives strive for connection to
                                   governmental spatial planning agendas

Auteur(s):                     Hetty van der Stoep                             

Uitgever:                      Eigen uitgave (proefschrift)

Jaar van uitgave:          2014

ISBN-nummer:             9789461738295

Aantal pagina’s:            282

Kosten:                        verkrijgbaar via: edepot.wur.nl/290064

Sterren                         4

« Terug

Archief > 2014

december

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.