Strategische communicatie. Principes en toepassingen - Noelle Aarts, Chantal Steuten & Cees van Woerkum

C#6 Cover Strategische Communicatie principes en toepassingen.jpgjuli 2014

Recensent: Marie Louise de Jong
In ruim driehonderd pagina’s geven de auteurs een mooie schets van verschillende opvattingen over communicatie. Basistheorieën en modellen over gedrag van mensen voorzien zij van kritische kanttekeningen.

En ook verschillende theorieën over onbewuste beïnvloeding laten zijn de revue passeren, denk aan: framing, impliciete associaties en vormen van luisteren. Dat loopt soepel over in hoofdstukken over de rol van gesprekken in communicatie en de invloed van de netwerksamenleving. Vanuit dat perspectief maken zij nog maar eens duidelijk dat we de illusie van communicatie vanuit één centrum moeten opgeven. Social media spelen daarbij een belangrijke rol dus daar is terecht ruimte voor gemaakt in het boek. Wat het betekent voor communicatieprofessionals wordt helaas niet echt uitgewerkt. Dit wordt slechts aangestipt met de mededeling dat het noodzakelijk is om doorlopend aandacht te besteden aan webdesign, webcare en webresearch, zodat de organisatie meebeweegt met de omgeving. Al met al maken de auteurs de toezegging in het voorwoord wel waar: ‘Dit boek is geen ‘kookboek’. Een goede kok gebruikt geen kookboek maar stelt zelf zijn gerechten samen, mede aan de hand van eigen principes en voorkeuren. Hetzelfde geldt voor een communicatiestrategie van een goede communicatieprofessional. Dit boek biedt de nodige ondersteuning. We geven geen recepten, we zeggen welke ingrediënten goed zijn om in huis te hebben.’

Titel vh boek:             Strategische communicatie. Principes en toepassingen

Auteur(s):                  Noelle Aarts, Chantal Steuten & Cees van Woerkum         

Uitgever:                    Van Gorcum

Jaar van uitgave:        2014 (derde herziene druk)

ISBN-nummer:           978 90 232 5301 3

Aantal pagina’s:          319

Aantal sterren:            4

« Terug

Archief > 2014

december

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.