Communicatief Leiderschap - Conny de Laat en Erik Reijnders

C#6 Cover Communicatief Leiderschap.jpgjuli 2014

Recensent: Teunis van Hoffen
De teamleider heeft een belangrijke rol bij ‘het gecommuniceer’ in de organisatie. Reijnders beschreef het al in zijn in 2012 verschenen boek ‘Wat vinden we er nou écht van’. Samen met communicatie- en organisatieadviseur Conny de Laat heeft hij nu een werkboek gemaakt.

Als interne communicatieadviseur kun je dit boek geven aan de spelers met wie je werkt. Als je zelf leiding geeft, kun je ook je voordeel doen met dit boek.

Wat je kunt verwachten is een beknopt en praktisch boek. Het boek houdt rekening met de beperkte tijd die een leidinggevende heeft om kennis tot zich te nemen. Dus korte hoofdstukjes die aansluiten bij concrete (en soms sceptische) vragen uit de praktijk. Zo ben je in weinig tijd door de basistheorie heen. Het tweede deel van het boek heeft tien vragen waar leidinggevenden vaak mee worstelen.

Het boek draagt eraan bij dat jouw organisatie succesvoller wordt in communiceren. Dat is niet het domein van een afdeling communicatie of van HR. Ook niet van het MT of van de teamleiders. Je doet het juist samen. Voor teamleiders kan dit bij uitstek in het teamoverleg. De vele compacte adviezen, concrete voorbeelden en praktische handvatten maken dit boek waardevol voor ieder die het vermoeden heeft dat de communicatie in de organisatie beter kan.

Titel vh boek:            Communicatief Leiderschap

Auteurs:                    Conny de Laat en Erik Reijnders

Uitgever:                   Koninklijke Van Gorcum

Jaar:                         2013

ISBN-Nummer:           9789023251538 (paperback)

ISBN-Nummer:           9789023251545 (eBook)

Aantal pagina’s:          112

Kosten:                      € 21,95

Aantal sterren:            4 sterren
« Terug

Archief > 2014

december

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.