Generatie V. Werken aan je veerkracht, voor veertigers en vijftigers - Yolanda Buchel en Sandra van der Maarel

C#5 Cover Generatie V.jpgjuni 2014

Recensent: Joost Eskes
In generatie V gaan Yolanda Buchel en Sandra van der Maarel in op de levensfase waarin veertigers en vijftigers verkeren. Kinderen zowat de deur uit, ouders soms al overleden, de toekomst al niet meer zo open, de bagage van het verleden op hun schouders en in het werk de smalle marges tussen promotie en demotie, tussen ‘nog wel’ en ‘misschien maar niet meer’. Hoe verander je van koers?

Buchel en van der Maarel nemen de lezer in dit 175 pagina’s tellende boek mee op reis, de reis naar binnen, naar de kern en daarna weer naar buiten. Veertigers en vijftigers hebben veel te verliezen, maar ook nog veel te winnen. Veerkracht is daarbij de essentie. Hoe kun je die veerkracht vergroten, welke bronnen spreek je daarvoor aan, hoe kom je vooruit? Belangrijke begrippen uit het boek zijn vertragen en verduren, verlichten en verstevigen en voorwaarts leren. Leer om stil te staan bij het hier en nu, leer te accepteren en je eigen verhaal te her-vertellen. Na de terugkeer uit de reis naar binnen ga je weer op pad, met vallen en opstaan en improviseren.

Generatie V biedt een toegankelijke tekst, een reeks oefeningen en voorbeelden voor wie een herstart wil maken. Dat maakt dit boekje tot een plezierige gids.

Titel van het boek:  Generatie V. Werken aan je veerkracht, voor veertigers en vijftigers
 Auteur(s):  Yolanda Buchel en Sandra van der Maarel
 Uitgever:   Van Duuren psychologie
 Jaar van uitgave:   2013
 ISBN-nummer:

  908965190X

 Aantal pagina's   175
 Kosten   € 20,00 (paperback), € 16,99 (eBook)
 Aantal sterren  

« Terug

Archief > 2014

december

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.