Scrum voor managers - Rini van Solingen en Rob van Lanen

C#4 Cover Scrum voor managers.jpgmei 2014

Recensent: Marielouise de Jong
In ‘Scrum voor managers’ leggen de auteurs nog eens uit wanneer scrum zinvol is, wat de voordelen zijn en in welke sectoren de methode toepasbaar is. Ze benadrukken dat scrum niet gelijk staat aan magie, maar wel aan eenvoudige logica. Stabiele teams werken in korte iteraties en maken steeds het meest waardevolle als eerste af. Er ontstaat zo meer grip op het eindresultaat en er is ruimte om met voortschrijdend inzicht om te gaan.

Maar hoe voer je scrum in? Solingen en Van Lanen spreken over dienend leiderschap waar teams zichzelf organiseren. Het team is verantwoordelijk voor de afspraken. Veelvoorkomende sturingsinstrumenten als jaarplannen en projectbudgetten bieden volgens de auteurs schijnzekerheid. Zij gaan liever uit van thema’s en de waarden die je wilt leveren.

Het boek bevat een stappenplan voor de invoering. Het aardige is dat dit boekeigenlijk het handigste hulpmiddel is om scrum in te voeren. In de vorm van antwoorden op logische vragen nemen de auteurs je mee in de wereld van scrum. Al lezend voel je het enthousiasme en zie je kansen en voordelen. Voor het gemak zetten zij ook de valkuilen al voor je op een rijtje. Een prettig leesbaar en praktisch boek voor managers die met scrum verder willen.

Titel van het boek:   Scrum voor managers
 Auteur(s):   Rini van Solingen en Rob van Lanen
 Uitgever:   Academic service
 Jaar van uitgave:   2013
 ISBN-nummer:

  9789012585903

 Aantal pagina's   158
 Kosten   € 19,95
 Aantal sterren   4

« Terug

Archief > 2014

december

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.