Teams van de toekomst - Jaco van der Schoor en Guido van der Wiel

Cover Teams van de toekomst.jpgapril 2014

Recensent: Guido Rijnja
Teams van de toekomst: Leidinggeven aan het nieuwe samenwerken.
De professional wordt processional. Misschien is met dit zinnetje op tweederde van dit boek over de werking van teams wel het meest pregnant verwoord waar het bij teamprestaties om draait.

Organisatiepsycholoog Van der Schoor en storyteller Guido van der Wiel komen met een heerlijke verklaring van trends op het vlak van groepen. Die werken ze vervolgens uit naar een reeks hefbomen om beter de onvermijdelijke tegenstellingen te herkennen die je bij het gezamenlijk aanpakken van probleemoplossing tegenkomt. Schijnbare tegenstellingen zijn het meestal, aldus de auteurs, die kunnen verdampen als je een hoger niveau aanspreekt: wat verbindt? Wie herkent niet de situatie dat lange termijn visies het afleggen tegen levering op korte termijn. ‘Verbindend perspectief’ is dan om voor de kortetermijnbesluiten het langetermijnperspectief als afwegingskader te gebruiken. Dat geeft richting en energie.

Bij een reclamebureau dat sociaal en resultaatgericht wilde zijn, namen de borrels en evenementen na werktijd niet weg dat ieder vooral voor zichzelf bleef werken. Er werd een interne wedstrijd uitgeschreven met maandelijks een prijsuitreiking, tijdens een lunch die begon met een externe spreker. De auteurs putten gretig uit diverse andere recente boeken, waarin het teamelement naar hun mening evenwel te kort schoot. Dat maakt dit boek een goede aanvulling op andere titels, waarin het vloeiende en vaak kortstondige karakter van hedendaagse relaties wordt aangegrepen voor het aanwijzen van doorwaadbare plaatsen.                                                           

Titel van het boek:   Teams van de toekomst
 Auteur(s):   Jaco van der Schoor en Guido van der Wiel
 Uitgever:   Academic Service 2013
 Jaar van uitgave:   2013
 ISBN-nummer:

  978-9-46-22000-6-7

 Aantal pagina's   191
 Kosten   € 24,95
 Aantal sterren   4

« Terug

Archief > 2014

december

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.