Fouten maken moet; Durf het beste uit jezelf en je team te halen. Remko van der Drift

Cover Fouten maken moet.jpgdecember 2013

Recensent: Marie-Louise de Jong
De titel spreekt aan, zeker omdat het woord ‘mag’ zogenaamd met een stift is doorgehaald. Niks fouten maken mag, het moet! Van der Drift legt in de eerste hoofdstukken geduldig uit dat fouten maken niet leuk is maar ook dat fouten onvermijdelijk, relatief en nuttig zijn.

Door de fouten te analyseren op helikopterniveau worden ze op twee manieren waardevol . Fouten bieden kans op optimalisatie, bijvoorbeeld door het proces te verbeteren. En ook op innovatie, je kunt nieuwe onbekende gebieden aanboren. Vervolgens gaat de auteur in op perfectionisme, zelfrechtvaardiging, faalangst en comfortzone en mindsets. Ook geeft hij tips voor teambijeenkomsten en voorbeelden van ‘games’ wat ik wel een wat groot woord vind voor een groepsspel met tellen. Maar de auteur geeft wel goede argumenten voor het spelen van spellen met een team.

In het tweede deel van het boekje introduceert Van der Drift  een methode om klimaatverandering in teams te realiseren. Termen als ‘laat de ander schitteren’ zorgen wel voor een bepaald sfeertje maar de onderdelen die hij benoemd zijn waardevol en geven zicht op vertrouwen en veiligheid in teams. Denk niet langer in problemen en beperkingen, denk in mogelijkheden. Dus voortaan is het ‘’ja, en’’ in plaats van ‘’ja, maar’’ en ‘’je moet het gewoon doen’’ in plaats van ‘’doe maar gewoon’’.

Al met al een goed verzorgd en bruikbaar boekje.

Titel van het boek:  Fouten maken moet; Durf het beste uit jezelf en je team te halen
 Auteur(s):  Remko van der Drift
 Uitgever:  Van Duuren Management
 Jaar van uitgave:  2013
 ISBN-nummer:  97-890-8965-170-9
 Aantal pagina's  126
 Kosten  € 20,00
 Aantal sterren  3

« Terug

Archief > 2013

december

oktober

september

juli

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.