Reflectieve Communicatie Srum. Betteke van Ruler

cover reflectieve com Betteke van Ruler.jpgdecember 2013

Recensent: Leonie Greve
Ook met deze uitgave bewijst emeritus hoogleraar Communicatiewetenschap prof.dr. Betteke van Ruler weer oog te hebben voor de noden en wensen van communicatieprofessionals in de praktijk.

Het traditionele communicatieplan – wie is er niet groot mee geworden? – mag aan de kant. De dynamiek en hectiek waar we als organisaties, samenleving en maatschappij vandaag de dag mee te maken hebben, vraagt om ‘scrummen’. Hoe je dat dan in de eigen praktijk zou moeten doen, kun je lezen in dit zeer plezierig leesbare en handzame boekje, dat je makkelijk in je handtas bij je kunt steken (sorry heren!).
Van Ruler vond niet helemaal het wiel opnieuw uit. De scrum, oorspronkelijk een term uit het rugbyspel, wordt in steeds meer takken van sport toegepast. Het is Van Ruler’s verdienste het in een geschikte vorm te hebben gegoten om er ons communicatieprofessionals mee te laten werken. Ze nodigt ook uit om er zelf dan nog meer kleur aan te geven. En feedback is gewenst! Want, zo stelt ze, “de Reflectieve Communicatie Scrum is niet af. In softwaretermen kunnen we zeggen dat het een betaversie is.” Ongetwijfeld volgt er dus nog eens een update. Wacht het niet af:  scrùm vanaf nu naar succes!

Titel van het boek:  Reflectieve Communicatie Scrum
 Auteur(s):  Betteke van Ruler
 Uitgever:  Adfo Groep 2013
 Jaar van uitgave:  2013
 ISBN-nummer:  978-94-91-5604-84
 Aantal pagina's  82
 Kosten  € 14,95
 Aantal sterren  4

« Terug

Archief > 2013

december

oktober

september

juli

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.