Een goed idee is er om te delen. Pauline le Rûtte

een goed idee is er om te delen.jpgoktober 2013

Recensent: Teunis van Hoffen
Ik werd door de titel van dit boek een beetje op het verkeerde been gezet. Het lijkt of het gaat over het delen van ideeën maar het boek gaat vooral over het houden van een inspirerende presentatie.

Net als de meeste lezers van dit blad veronderstelde ik bij mezelf behoorlijk wat voorkennis over dit onderwerp. En toch heeft het boek me weten te verrassen. Dit boek is namelijk gemaakt voor professionals en rekent vakkundig af met alle (soms slechte) gewoontes die je als ervaren presentator hebt ontwikkeld.

Zo word ik soms gedwongen tabellen en grafieken te laten zien terwijl ik veel beter het voorbeeld van Jamie Oliver kan volgen die ooit een kruiwagen suikerklontjes op het toneel stortte. Hij maakte daarmee heel concreet hoeveel suiker kinderen in vijf jaar via schoolmelk binnen krijgen.

Het is een boek in drie delen waarbij het eerste deel je helpt  na te denken over wat je wilt vertellen en daar een helder verhaal van te maken. Dat kun je doen met Post-it’s, waar in het boek ruimte voor is uitgespaard maar het boek behandelt meer methoden. Deel twee helpt je na te denken over visuele ondersteuning (en dat hoeft niet met Powerpoint of Prezi) en deel drie helpt je met het houden van de presentatie zelf. Ik leerde hierin hoe ik mij op vragen kan voorbereiden zonder al te veel tijd kwijt te zijn.

Dus wil je als ervaren presentator iets bijleren zonder dure workshops te volgen? Dan is dit boek voor jou.

Titel van het boek:  Een goede idee is er om te delen
 Auteur(s):  Pauline le Rûtte
 Uitgever:  Eburon Business
 Jaar van uitgave:  2013
 ISBN-nummer:  978 90 5972 745 8
 Aantal pagina's  136
 Kosten  € 20,00
 Aantal sterren  4

« Terug

Archief > 2013

december

oktober

september

juli

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.