Verhalen uit het Erasmus MC. Hans Büller, Hennie Koeken, Theo Lankamp

Cover Verhalen uit het Erasmus MC.jpgseptember 2013

Recensent: Marie Louise de Jong
Dit boek over de strategische visie Koers ‘013 van het Erasmus MC is bijzonder.

Heel bijzonder omdat de visie over de toekomst van zorg, wetenschap en onderwijs mede gevormd wordt door persoonlijke verhalen van patiënten, professionals en studenten.

Het veranderingstraject wordt daardoor voor de lezer echt zichtbaar en dat het maakt het boek waardevol voor communicatieadviseurs die bij veranderingsprocessen betrokken zijn. Door de indeling in persoonlijke verhalen, visie over de toekomst, doelstellingen, pijlers en achtergrondinformatie, biedt het boek een kijkje in vele keukens. Hoe ervaren betrokkenen Samen & Verbinden? En kan het helpen om de trots op elkaar ook te uiten? En wat te denken van De Patiënt Prominent? Dat is toch logisch in een ziekenhuis? Uit de verhalen blijkt dat het niet altijd vanzelfsprekend is. Dat soms persoonlijke ervaringen met de zorg nodig zijn om dat te kunnen zien, maakt duidelijk hoe moeilijk  veranderen is. De nieuwe besturingsfilosofie gaat niet meer uit van controleren van organisatieonderdelen maar van ondersteuning bij in control zijn. Een openhartig boek waar het verlangen om te verbeteren van af spat.

Titel van het boek:  Verhalen uit het Erasmus MC; veranderen in zorg, wetenschap en onderwijs
 Auteur(s):  Hans Büller, Hennie Koeken, Theo Lankamp
 Uitgever: Bohn Stafleu van Loghum, Erasmus MC
 Jaar van uitgave:  2012
 ISBN-nummer:  978 90 313 9855 3
 Aantal pagina's  335
 Kosten  € 26,99
 Aantal sterren  5

« Terug

Archief > 2013

december

oktober

september

juli

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.