100% Puur jij altijd en bij iedereen. Judith Webber & Pauline Sibbel

Cover 100% puur jij.jpgseptember 2013

Recensent: Joop de Jager
De basis voor duurzame relaties, zakelijk en privé, is de ondertitel van dit bijzonder aardige boekje van de twee dames Judith Webber en Pauline Sibbel.

Daarbij gaan ze uit van zichzelf. Vandaar die titel 100% puur. Waren ze eerst op hun werk juist heel erg met anderen bezig, met hoe zij hun talenten benutten, hoe ze ervoor konden zorgen dat medewerkers aanhaakten bij waar het bedrijf naar toe wil, kwam zoeken naar verbinding niet in hen op. Keken ze wel heel bewust naar relaties in hun privéleven, zo werd niet naar hun baan gekeken. De baan hadden ze vooral nodig; nuttig bezig zijn en geld verdienen. Al doende leerden ze. Ze omschrijven dat fraai met: ‘toen ik erachter kwam hoe glimmender de appel eruitzag, hoe doffer hij vaak bleek te zijn, vanbinnen dan’. Organisatorisch bleken die bedrijven een troep, gericht op de korte termijn. Collega’s waren niet eerlijk en respectvol naar elkaar, dat uitte zich in politieke spelletjes. Een chronisch gebrek aan aandacht voor elkaar, iedereen holde maar een kant op. Ze holden net zo hard mee. Voor hun gevoel missen veel mensen een wezenlijk element in hun werk, waarschijnlijk zelfs in hun leven: vrijheid. De vrijheid om zelf te bepalen hoe je dag eruit ziet, hoe je tot het gewenste resultaat komt, met wie het dat doet en of je ook daadwerkelijk al je talenenten benut onderweg. En het mooie is natuurlijk dat je dit alleen maar aan je eigen leven kunt toevoegen. Alleen jij kunt jezelf vrijheid geven. Als je vrij bent, 100% puur jezelf, schep je zelf je kaders, geef je aan waar je support nodig hebt en waar je talenten liggen en benut je die ten volle. Daar kies je dan voor, want 100% betekent ook kiezen voor het beste, jezelf optimaal faciliteren. Als je 100% puur jezelf bent, ben je in staat om duurzame relaties op te bouwen met mensen die mogen supporten en jij  hen. Totaal gelijkwaardig, onafhankelijk en vooral zonder oordeel. Als je het boek leest kan je het er alleen maar mee eens zijn. Ik zeg vaak tegen medewerkers: Je bent hier vrijwillig, je bent hier tijdelijk en je bent verantwoordelijk voor je eigen geluk. En dat meen ik, maar er zijn wel randvoorwaarden, hele banale, de hypotheek moet worden betaald, de krappe arbeidsmarkt, de studerende kinderen, etc. Maar niets is zo erg ongelukkig te zijn in je leven, vooral als je het gevoel hebt niet jezelf te kunnen zijn. Wat dat betreft is dit boek een soort spiegel, een eyeopener. Het geschetste ideaalbeeld te realiseren is vers twee. Maar het is wel heel aangenaam om het lezen. Dat geldt voor iedereen, communicatieprofessional of niet.

 

Titel van het boek:  100% Puur jij altijd en bij iedereen
 Auteur(s):  Judith Webber & Pauline Sibbel
 Uitgever:  Scriptum
 Jaar van uitgave:  2013
 ISBN-nummer:  978-90-5594 2961 1
 Aantal pagina's  159
 Kosten  € 14,95
 Aantal sterren  4

« Terug

Archief > 2013

december

oktober

september

juli

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.