#Fail. Omgaan met kritiek op het internet. Ronald van der Aart

cover fail omgaan met kritiek op internet.jpgseptember 2013

Recensent: Guido Rijnja
Dat hij de bedenker is van webcare is misschien teveel eer; Ronald van der Aart heeft hoe dan ook aan menige wieg gestaan bij organisaties die besloten om digitale klantenreacties op een professionele leest te schoeien.

‘#Fail’ bundelt een bonte reeks – vooral recente – ervaringen. Dat gebeurt op een smakelijke, toegankelijke manier waardoor goed het zoeklicht komt te staan op vallen en opstaan. Want dat je open moet staan voor kritiek, dat zelfbeheersing soelaas biedt en dat kennis van categorieën klagers helpt om publieksreacties op hun waarde te schatten, dat weten we wel. Maar hoe je gesprekken op het net kunt monitoren, hoe je die conversaties kunt begrijpen en hoe je er adequaat deel van kunt uitmaken: dat steekt een slag dieper. Vooral op het punt van de praktische aanwijzingen voor het gedrag in organisaties biedt dit boek tal van aanknopingspunten. Verwacht in dit boek geen uitputtende verhandeling over tools voor monitoring en webcare: het hoofdstuk daarover biedt vooral een checklist om de goede vragen te stellen en een deugdelijk proces te starten. Uit het boek spreekt een aardige paradox: tegenover de snelheid, openheid en schaal van het internet vraagt kritiek juist om het vermogen tot vertragen: toon gevoel, stem af en wijs klagers de weg.      

Titel van het boek:  #Fail. Omgaan met kritiek op het internet
 Auteur(s):  Ronald van der Aart
 Uitgever:  Haystack 2013
 Jaar van uitgave:  2013
 ISBN-nummer:  9789461260512
 Aantal pagina's  255
 Kosten  € 24,95
 Aantal sterren  4

« Terug

Archief > 2013

december

oktober

september

juli

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.