Storypower. Verhalen die je organisatie veranderen. Door Annet Scheringa

Storypower_cover.jpgjuli 2013

Recensent: Marie-Louise de Jong
Verhalen, we houden er allemaal van. Niet alleen om naar te luisteren maar ook om door te vertellen. Verhalen zijn zo oud als de weg naar Rome maar enkele jaren geleden werd de kracht van verhalen nieuw leven ingeblazen als instrument in externe communicatie.

Met het boek Storypower wil Annet Scheringa ervoor zorgen dat verhalen ook methodisch en systematisch ingezet worden in de interne communicatie. Zij ziet kansen voor communicatieprofessionals en verandermanagers om samen te zorgen voor veranderprocessen die geen energie vreten  maar energie geven. Een geïntegreerde aanpak waarin communicatie een belangrijke rol speelt.

Haar boek bruist van de energie en de mooie voorbeelden. Stapsgewijs doorloopt zij de fases (van visie tot interventie) waar veranderaars mee te maken krijgen. Ze bespreekt hoe je verhalen los krijgt, hoe je ze vastlegt en hoe je ze kunt duiden. Ook hoe je op zoek moet naar patronen die de afstand tussen de visie en de bestemming zichtbaar maken. In welke fase zijn zingevingsverhalen van belang? En waarom staan commitmentverhalen centraal in de planfase?

Verhalen helpen om genadeloos zichtbaar te maken wat er werkelijk speelt in jouw organisatie. Maar dat is ook de kracht want deze onderstroom is een van de vier elementen in de verandercyclus.

Over de inhoud niets dan lof, daar zijn mijn sterren dus voor bedoeld. De uitvoering krijgt er beduidend minder omdat mijn exemplaar na één keer lezen en wat doorbladeren al heel veel plakband nodig heeft om de pagina’s bij elkaar te houden.

Titel van het boek:  Storypower. Verhalen die je organisatie veranderen
 Auteur(s):  Annet Scheringa
 Uitgever:  Adformatie 2013
 Jaar van uitgave:  2013
 ISBN-nummer:  978 94 915 6035 4
 Aantal pagina's  310
 Kosten  € 32,50
 Aantal sterren  5

« Terug

Archief > 2013

december

oktober

september

juli

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.