Speak up dear! Over vrouwen, profileren en spreken. Door Farah Nobbe en Nathalie Holwerda-Mieras

C#5 Speak up dear.jpgjuli 2013

Recensent: Kirsten Verbeek
"Ze zijn er niet, ze durven niet, ze kunnen het niet, ze willen niet en ze mogen niet". Dat waren de eerste bevindingen van Nobbe en Holwerda-Mieras tijdens hun onderzoek naar vrouwen en spreken. Aanleiding voor dit onderzoek was hun boek Meestersprekers dat in 2010 verscheen; een bundel van negentien interviews met begaafde sprekers, onder wie opvallend weinig vrouwen.

Het boek Speak up dear! beschrijft hoe een vrouw competent én warm tegelijkertijd kan overkomen. Dat is de continue spagaat waar zij tijdens spreken in het openbaar mee te maken heeft. Om serieus genomen te worden, moet ze competent overkomen, maar niet te dominant anders vinden ze haar niet aardig en sympathiek, en verliest ze daardoor haar invloed. Als een man dominant overkomt, zijn mensen vaak juist wel onder de indruk. Waarom worden aan vrouwen andere eisen gesteld en hoe kunnen vrouwen hiermee omgaan?

Op een prettig leesbare manier, en met de nodige gepaste humor, geven Nobbe en Holwerda vrouwen tips hoe zij deze uitdaging kunnen aangaan en voortaan competent én warm over kunnen komen tijdens presentaties, interviews of vergaderingen. Volgens de auteurs kan de juiste voorbereiding, een heldere opbouw van het verhaal, maar ook passende kleding, het verschil maken.

Kortom een aanrader voor alle vrouwen, ook ervaren communicatieprofessionals, die tijdens gesprekken, presentaties en andere optredens met overtuigingskracht willen spreken.

Titel van het boek:  Speak up dear! Over vrouwen, profileren en spreken
 Auteur(s):  Farah Nobbe en Nathalie Holwerda-Mieras
 Uitgever:  Academic Service 2012
 Jaar van uitgave:  2012
 ISBN-nummer:  978-90-5261-966-8
 Aantal pagina's  121
 Kosten  € 19,95
 Aantal sterren  4

« Terug

Archief > 2013

december

oktober

september

juli

mei

april

maart

februari