Communicatie Nu door Betteke van Ruler

C#9 CommNunovember 2012

Recensent: Guido Rijnja
Stel: een uitgever geeft je ruimte een magazine te maken over Ons Mooie Vak. Je ordent je kennis en inzichten, verzamelt vakvrienden. Et voila, met hulp van wel honderd mensen uit het beroepenveld presenteert Betteke van Ruler een adembenemende (wat een diversiteit aan ervaringen), uitbundige (wat een enthousiasme en openheid over falen en succes) en toegankelijke kroniek van communicatie.

Issuemanagement, mediacontacten, gedragsbeïnvloeding, ethische dilemma’s: het vak komt in de volle breedte voorbij. Dan valt op hoe persoonlijkheid vakmanschap bepaalt, hoe we als vakgebied loskomen van modellen, hoe onmiskenbaar steeds meer zorg uitgaat naar afrekenbaarheid.

Het beeld dat het magazine oproept? Ons vak bevindt zich allesbehalve in rustig vaarwater. Er is ongemak nu blijkt dat rationele benaderingen en lineaire communicatieplannen steeds minder houvast bieden. Nieuwe zienswijzen ontstaan voor wie actuele trends herkent, snapt en intern verder brengt.

Kanttekening: bij de opzet als tijdschrift had een uitbundiger inbreng van buiten de beroepsgroep niet misstaan. Geen ingezonden brieven, opiniepagina’s van bestuurders, consumenten en collega’s van communicatiemedewerkers. Maar misschien is het een verdienste van deze beroepsetalage dat deze behoefte zich opdringt. Voer voor een volgend nummer misschien. Iets voor de Logeion Young Professionals? De jongste loot aan de beroepsvereniging lacht de lezer op de slotpagina toe: wij schrijven de toekomst.

Titel vh boek:          Communicatie Nu

Auteur(s):                Betteke van Ruler                 

Uitgever:                  Adformatiegroep BV 2012

Jaar van uitgave:     2012

ISBN-nummer:        9 789491 560064          

Aantal pagina’s:       212     

Kosten:                     € 36,95            

Gerecenseerd door:  Guido Rijnja

Aantal sterren:           4 sterren

« Terug

Archief > 2012

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.