De fotodetective door Hans Aarsman

C#9 Aarsman-De fotodetectivedecember 2012

Recensent: Leonie Greve
Nadat Hans Aarsman als persfotograaf zijn fototoestel aan de wilgen hing, is hij over fotografie gaan schrijven en doceren. In ‘de Volkskrant’ schrijft hij wekelijks in zijn rubriek ‘De Aarsman Collectie’ over foto’s van anderen. Daarbij doet hij, als een soort Sherlock Holmes met een vergrootglas speurend naar details op het beeld, verrassende ontdekkingen. Dat een foto niet altijd zomaar een foto is, maakt hij de lezer van zijn rubriek duidelijk met zijn scherpe analyse van het beeld. Zo ook in dit boek.

Aarsman is ook een soort fotograaf-filosoof. In dit boek ‘De Fotodetective’ stelt hij zich een aantal belangrijke vragen. Wat maakt een foto tot een mooie foto? Wat maakt een foto van waarde om er als fotograaf je geld mee te verdienen? Wat gebeurt er als je als fotograaf je foto’s gratis op internet aanbiedt? Hoe doen andere fotografen dat? Helaas blijft het bij gefilosofeer en biedt het boek nauwelijks concrete, praktische antwoorden op zulke vragen. Dat dit boek van Aarsman in deze rubriek slechts één ster krijgt, doet niets af aan het feit dat het toch prima geschreven is en aardig om te lezen. Volgens mij is het echter niet zozeer interessant voor communicatieprofessionals, als wel voor Aarsmans collega-(pers)fotografen en -journalisten.

Titel vh boek:                De fotodetective

Auteur(s):                     Hans Aarsman

Uitgever:                       Podium

Jaar van uitgave:            2012

ISBN-nummer:              9789057594533

Aantal pagina’s:            164

Kosten:                        € 19,90

Aantal sterren:              1

« Terug

Archief > 2012

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.