'Jouw nieuws wereldnieuws' door Nico de Leeuw

C#9 Jouw_nieuws_wereldnieuws_covernovember 2012

Recensent: Joop de Jager
Achterop het boek ‘Jouw nieuws wereldnieuws’ staat een citaat van een expert op het gebied van media-ethiek: “Het mooie en nuttige van dit boek is, dat de schrijver zich richt tot de ‘amateurs’ die zich met journalistiek bezig houden, gewoon omdat ze dat leuk, interessant of belangrijk vinden.” Daar mee ontstaat direct een dilemma: Amateurs staat weliswaar tussen aanhalingstekens, maar hoe moet je dat zien?

Is het een boek voor ons als communicatieprofessionals? Of is het meer voor hobbyschrijvers, die af en toe een weblog schrijven? Hoe krijg je aandacht voor je verhalen, foto’s en video’s op je weblog? Het is geen boek dat je ineen keer uitleest. Je pakt het af en toe eens, kijkt in de inhoudsopgave en als je iets wilt weten over de gevaren van sociale media ga je hup naar hoofdstuk 4. Als je het boek zo gebruikt, dan is het best een handig naslagwerk. Regelmatig gaan er nog collega’s onderuit met bijvoorbeeld een leuk bedoelde tweet, die de plank helemaal mis slaat. Voor hen is het een nuttig boek, maar ook voor de beginnende vakgenoot die zich op het gladde ijs van Twitter en Facebook begeeft. Het boek staat vol voorbeelden, waardoor de aansluiting met de praktijk is verzekerd. Kortom een nuttig naslagwerk.

Titel vh boek:                Jouw nieuws wereldnieuws

Auteur(s):                     Nico de Leeuw

Uitgever:                       DNF

Jaar van uitgave:            2012

ISBN-nummer:              97890815172

Aantal pagina’s:            195

Prijs:                            € 19,95

Aantal sterren:              4

« Terug

Archief > 2012

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.