Loswerken door Jan Wolter Bijleveld en Ingeborg Deana

C#8 COVER_loswerken_voorflapoktober 2012

Recensent: Marie Louise de Jong
Jan Wolter Bijleveld en Ingeborg Deana beginnen hun boek met een waarschuwing; Loswerken is bedoeld ter inspiratie, het is geen toverformule. De inhoudsopgave bestaat uit een opsomming van vragen die allemaal beginnen met “Moet ik..?” De antwoorden op deze vragen komen, als het goed is, uit de lezer zelf. De schrijvers schetsen per vraag in enkele pagina’s situaties die voor veel werknemers herkenbaar zullen zijn. Denk aan mail die opdringerig is maar niet dringend, volle agenda’s, druk zijn als norm, vergaderingen die niet zoveel toevoegen, onnodige haast, persoonlijke groei, creativiteit etc.

De auteurs hopen dat de lezers even stilstaan bij wat hen werkelijk bezighoudt zodat zij hun werk met meer plezier, energie en voldoening kunnen doen. “Alles plannen zorgt voor het misplaatste gevoel dat alles onder controle is.“ Bijleveld en Deana adviseren juist om de controle even los te laten. Onder de douche ontstaan niet voor niets veel goede ideeën. Je hersens even laten dwalen is iets heel anders dan ‘out of the box’ gaan denken als een soort uitje om de volgende dag weer te vervallen in ‘lopende projecten eerst’.

De stille rebel (die is ergens voor) heeft de tijdgeest mee volgens de auteurs. Want plaat onafhankelijk werken, biedt kansen om je in te zetten voor de zaak die je een warm hart toedraagt. Voor wie het lastig vindt om daar zelf bij stil te staan, kan dit boekje een handvat zijn. Prettig geschreven, snel gelezen.

Titel vh boek:                   Loswerken

Auteur(s):                          Jan Wolter Bijleveld & Ingeborg Deana              

Uitgever:                            Bruna Uitgevers

Jaar van uitgave:             2012

ISBN-nummer:                 978 94 005 0130 0            

Aantal pagina’s:              224

Aantal sterren:                 3

« Terug

Archief > 2012

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.