Taaltoerisme. Feiten en verhalen over 53 Europese talen door Gaston Dorren

C#7 Taaltoerismeseptember 2012

Recensent: Marie-Louise de Jong
Ook leuk voor na de vakantie! Gaston Dorren neemt je mee langs de talen van Europa. Hij biedt de lezer diverse mogelijkheden om de taalverhalen in zijn boek te lezen. Van voor naar achter, te hooi en te gras, per taalfamilie, via een thematische route of de Jenny-tocht langs de stukken geschreven door Jenny Audring.

In de 53 korte verhalen stipt Dorren op een aantrekkelijke manier taalkwesties aan waar je misschien niet eerder bij stilstond. Hij geeft in de verhalen nuttige taalkundige informatie zonder dat je ook maar een moment het gevoel krijgt een studieboek in handen te hebben. Is het nou wel of niet waar dat de Sami heel veel woorden voor sneeuw hebben? En hoe zit het met de geschiedenis van het Albanees? En wist je dat de Franse taal, meer dan duizend jaar oud, nog steeds aan de rokken van haar moeder (het Latijn) hangt? Halverwege het boek doet Dorren als interim-manager een voorstel voor een fusie van talen, zodat de Ideale Slavische Taal zal ontstaan die beter behapbaar is voor volwassen Germanen.

Een genot om te lezen voor iedereen die van taal houdt. En wil je na het boek meer, dan is er de website: www.taaltoerisme.nl

Titel van het boek:        Taaltoerisme. Feiten en verhalen over 53 Europese talen

Auteur:                           Gaston Dorren

Uitgever:                        Scriptum

Jaar van uitgave:          2012

ISBN:                              978-90-5594-886-4

Aantal pagina’s:            175

Kosten:                           €16,00

Datum recensie:             5 juli  2012

Gerecenseerd door:       Marie-Louise de Jong

Aantal sterren:                 ****

« Terug

Archief > 2012

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.