Presenteren door Maritte Braspenning en Jolanda aan de Stegge

C#7 HR Presenterenseptember 2012

Recensent: Teunis van Hoffen
Wat een heerlijk leesbaar boek, zeg. Zelden zoveel plezier gehad bij het vergaren van kennis over presenteren. Vijftien toppresentatoren zoals Matthijs van Nieuwkerk, Paul Witteman, en Yvon Jaspers lieten zich voor dit boek het hemd van het lijf vragen. Doel van het boek: jou en mij in elf stappen voorbereiden op het houden van een speech.

Maar wacht even… Een televisieprogramma presenteren is toch wat anders dan een presentatie geven voor een zaal? Daar gaat het boek hier en daar mank. Deze twee werelden zijn niet altijd goed verenigbaar en daardoor vervallen de schrijfsters soms in algemeenheden.

Toch blijft er genoeg te ontdekken in het boek en het heeft verder alles mee. Het boek is prettig ingedeeld en leest makkelijk, omdat de lessen van de schrijfsters (presentatietrainer Maritte Braspenning en schrijfster Jolanda aan de Stegge) afgewisseld worden met quotes van de geïnterviewde tv-presentatoren. Ze zijn daarbij open en eerlijk: Eva Jinek is bang voor vlekken in haar nek en Andries Knevel stemt zijn kleding af op zijn gasten.

Wil je dit allemaal weten? Natuurlijk! Je leert er enorm veel van ‘de hand van de meester’ en de lessen zijn niet alleen relevant bij het geven van een presentatie maar ook bij het geven van een lezing en bij woordvoering.

 

Titel:                                          Presenteren

Auteur(s):                                 Maritte Braspenning en schrijfster Jolanda aan de Stegge

Uitgever:                                   Bertram + De Leeuw Uitgevers

Jaar van uitgave:                     2012

ISBN-nummer:                        9461560486

Aantal pagina’s:                      256 pagina’s

Kosten:                                      € 18,95

Datum recensie:                      22 juni 2012

Gerecenseerd door:                Teunis van Hoffen

Aantal sterren:                         *****

« Terug

Archief > 2012

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.