No guts, no story door Simone Driessen en Niek Karsmakers

9789052618845  no gutsjuni 2012

Recensent: Andrea Willemse
Wat maakt iemand succesvol? Op die vraag zoeken Simone Driessen en Niek Karsmakers in hun boek 'No guts, no story' een antwoord. De twee jonge, ambitieuze trainees formuleren hierbij de definitie: persoonlijk leiderschap = durven x (willen + kunnen) ^ gunnen, die ze stap voor stap uitwerken. Voor alle elementen van de definitie combineren zij theorie met de inzichten van 30 ceo's. Dat levert een interessante mix op, waarbij lezers ook gestimuleerd worden op zoek te gaan naar hun eigen 'Big why's'. Want waarom doe jij eigenlijk wat je doet? En wat zou jij willen bereiken?

Al snel komen de schrijvers tot de conclusie dat succes gaat over het volgen van intrinsieke drijfveren. Succes is het realiseren van je persoonlijke passie en ambitie. In die zin is het bijzonder dat Driessen en Karsmakers juist aan ceo's vragen hoe zij hun 'succesvolle' positie hebben bereikt. Want volgens hun eigen definitie kan een kunstenaar, ambtenaar of vrachtwagenchauffeur veel succesvoller zijn dan de ceo van een grote organisatie.
Desalniettemin is het een leuk boekje om te lezen door de afwisseling, de soms boeiende citaten en de interessante tips (met QR-codes). De 'guts' van de schrijvers om 30 ceo's te interviewen heeft een fijne 'story' opgeleverd.

 

« Terug

Archief > 2012

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.