Titel: Supervisie in actie, handboek supervisie voor coaches en adviseurs, door Erik de Haan

C#4 supervisie in actiemei 2012

Recensent: Teunis van Hoffen
Voor je verder leest, vraag ik je of je wel eens als supervisor optreedt voor coaches of adviseurs. Ja? Dan is dit boek voor jou. De ondertitel doet vermoeden dat dit boek ook is voor adviseurs of coaches. Maar dat is niet het geval. Dat is ook direct de reden van mijn waardering voor dit boek, dat overigens vakkundig in elkaar zit. Het boek brengt het vak supervisie in kaart aan de hand van casussen uit de praktijk van supervisors.

De schrijfwijze is complex door alle methodieken en technieken die worden besproken. Gelukkig maakt de schrijver veel gebruik van illustraties en symboliek, zodat je genoeg kapstokjes hebt om al die kennis aan op te hangen en te onthouden. Ik heb er bijvoorbeeld nooit over gedacht om supervisie als een soort bijkeuken te zien waar coaches weer gewoon mens kunnen worden. Zij doen in supervisiegesprekken de werkkleren uit en hebben tijd om laarzen te ontdoen van vastzittende klei.

Maar let op, de schrijver gaat ervan uit dat je een aantal mensen supervisie geeft die zelf werkzaam zijn als coach of als adviseur. Dat maakt de doelgroep voor dit boek heel smal, maar aan de andere kant ben ik ook heel blij dat voor supervisors een bruikbaar handboek is verschenen.

 

« Terug

Archief > 2012

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.