Help, er ligt een weg in mijn tuin! door Bart Derison en Noël Schlangen

C#4 help er ligt een weg in mijn tuinmei 2012

Recensent: Guido Rijnja
‘Draagvlak’ heeft niets met democratische meerderheid te maken of met stemmen. Het is iets absoluuts dat eigendom is van het publiek. Dat doorzien is het halve werk, maken Bart Derison en Noël Schlangen duidelijk. De Vlaamse communicatieadviseurs zetten uiteen hoezeer het er bij infrastructuurprojecten op aankomt te weten wat mensen willen zien, wat ze willen begrijpen, hoe ze willen communiceren en hoe ze zich gaan voelen.

Na de diagnose van de impact hierop van de voorgenomen maatregelen kun je als adviseur inspelen op beweegredenen. Dat is niet louter een knieval maken, want met de vergaarde kennis kun je mensen helpen om hun ‘kijklijnen’ te verruimen; als mensen ook andermans belangen zien, stijgt de kans dat ontvankelijkheid ontstaat voor ‘het’ algemeen belang.

Derison en Schlangen hakken het mogelijke communicatieaanbod vervolgens uiteen in informatie, educatie en participatie. In dit boek gaat het onder meer over visualities. Expliciet wordt beschreven hoe illustraties en kaarten tot de verbeelding helpen spreken. En de 14-72-10 regel is de moeite waard, voor iedereen die wel eens met een hinderlijke opdracht te maken heeft. Vooruit, een tipje van de sluier: 14 betekent dat je minstens 14 dagen voorafgaand aan hinder daarover moet communiceren.

 

« Terug

Reacties op 'Help, er ligt een weg in mijn tuin! door Bart Derison en Noël Schlangen'

Maarten Vergouwen
Geplaatst op: 31-07-2012 15:36 Quote
ah, gevonden, lannoo.be, slangen is zonder 'ch'.
Maarten Vergouwen
Geplaatst op: 31-07-2012 15:17 Quote
Je hebt me enthousiast gemaakt, maar .... waar is dit boek te verkrijgen? Vind het niet bij bol en niet bij managementboek. Maarten Vergouwen
Nieuw bericht

Archief > 2012

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.