Weg van de eenvoud, essentie als kompas voor organisaties door Godfried IJsselsing

C2# cover Weg van de eenvoudmaart 2012

Recensent: Eveline Kersten
Ken je het gevoel dat ineens alles lukt, dat het bijna als vanzelf gaat? Dat je ineens antwoorden krijgt op vragen waar je mee bezig was? Volgens de auteur is dat ‘het vanzelf gaan’, de kern van persoonlijke en professionele ontwikkeling. En de ontwikkeling van het individu is de basis voor het ontwikkelen van een organisatie.

Als communicatie-professional ben je regelmatig bezig je doelen te behalen (het jaarverslag, de website). Het moet af, het resultaat moet worden geboekt. In weg van de eenvoud geeft de auteur je naast het doelgerichte perspectief een perspectief van loslaten, van vertrouwen op de goede afloop. En dan niet als een laat maar waaien houding, maar een alerte houding waarbij je aanhaakt aan je omgeving. Deze manier van veranderen of ontwikkelen is niet alleen gericht op wat we willen bereiken, maar meer gericht op meegaan met wat er al gebeurt. Feedback gebruik je dan niet alleen als een manier om bij te sturen, maar veel meer als een leidraad van je handelen. Zeker voor communicatieprofessionals die zich richten op verandervraagstukken of hun vakgebied bekijken in de rol van facilitator of begeleider is dit boek een aanrader om te lezen.

Titel: Weg van de eenvoud, essentie als kompas voor organisaties

Auteur(s): Godfried IJsselsing                      

Uitgever: Scriptum

Jaar van uitgave: 2011

ISBN-nummer: 9789055948468                  

Aantal pagina’s: 256

Kosten: € 24,50

Aantal sterren: 4

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht

Archief > 2012

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.