Het begint met een idee door Carolien Vader

C#1 Het begint met een idee 3D 300dpifebruari 2012

Door: Jaap de Bruijn
"Het begint met een idee”
TED-bijeenkomsten... ineens zijn ze er en merk je dat allerlei mensen er waren en geïnspireerd weer terugkomen. TED-talks, filmpjes met lezingen (maximaal 18 minuten) van beroemde en inspirerende sprekers over innovatie, marketing, cultuur en design. TED, je moet erbij geweest zijn, want dáár gebeurt het. Dát is wat ik wist van TED toen ik het boekje 'Het begint met een idee' onder ogen kreeg.

Het boekje is een initiatief van de oprichter van TEDxAmsterdam in 2009, Jim Stolze en geschreven door Carolien Vader, journalist, publicist en vrijwilliger bij TEDxAmsterdamWomen. Vader vertelt -aan de hand van wereldberoemde TED-talks- hoe ideeën ontstaan in onze hersenen, hoe creativiteit werkt, hoe goede ideeën ontstaan en hoe die zich vervolgens verspreiden. Of niet.

TED begon in de VS, in 1984. En dat blijkt ook wel uit de bloemlezing van TED-talks die Vader biedt in dit boek. Echt grote verrassingen zitten er niet in. Wel wat slordigheden hier en daar. De uitgebreide inhoudsopgave bevat meerdere niet-lopende zinnen en Sacha de Boer wordt bedankt voor de portretten die ze maakte van sprekers tijdens TEDxAmsterdam, maar er staat geen enkele foto in het boek.

Eigenlijk ben ik een beetje teleurgesteld in 'Het begint met een idee'. De magie van TED vind ik er niet in terug. Carolien Vader biedt een keur aan wereldbekende inspirators en ideeënmakers, maar het boekje zindert niet. Daarvoor moet je gewoon online de TED-talks bekijken. Achterin het boekje staat een goed overzicht van wereldideeën en hun bedenkers, met links naar hun TED- of YouTube-pagina's.

Titel v.h. boek:             “Het begint met een idee”, hoe ideeën de wereld kunnen veranderen

Auteur(s):                   Carolien Vader

Uitgever:                     AW Bruna

Jaar van uitgave:        2011

ISBN-nummer:           978 90 229 99141

Aantal pagina’s:          179 pagina's

Kosten:                       Paperback 22,50 euro

Datum recensie:        januari 2012

Gerecenseerd door:   Jaap de Bruijn

Aantal sterren:            2

* Naar aanleiding van een Twitteraanvraag laat Vader weten dat de foto's van De Boer te vinden zijn op hetbegintmeteenidee.nl

 

« Terug

Reacties op 'Het begint met een idee door Carolien Vader'

fanny
Geplaatst op: 04-12-2015 11:50 Quote
student
Nieuw bericht

Archief > 2012

december

november

oktober

september

juli

juni

mei

april

maart

februari

Steun Logeion

Logeion is dé beroepsorganisatie voor communicatieprofessionals in Nederland, met ruim 4.000 leden. Logeion is wereldwijd de op één na oudste beroepsorganisatie voor communicatie en kent een rijke traditie van vernieuwing. Mede daardoor behoort Nederland, zowel in de beroepspraktijk als in onderwijs en wetenschap, internationaal tot de voorhoede van het vak. Je kunt onze werkzaamheden steunen met een vrijwillige bijdrage in de vorm van een donatie. Zo help je het communicatievak te blijven ontwikkelen.