Logo Zoeken
Online

Crash Course Brussel - Hoe werkt het in de Europese Unie

maandag 25 januari 2021 van 15:00 uur tot 16:30 uur
LOGNW_Hofvijver_EU (1).jpg

Voor digitale ontmoetingen is een felle codekleur geen belemmering. Daarom zetten wij op 17 november onze online deuren wagenwijd open voor een crash course Brussel. Had jij je al opgegeven voor de tweedaagse studiereis of wilde je je ook aanmelden om meer over de Europese Unie te weten te komen? Geef je dan nu op voor de digitale reis naar Brussel. Caroline Nagtegaal (lid van het Europees Parlement) en Mendeltje van Keulen (lector Changing Role of Europe bij de Haagse Hogeschool ) nemen je in anderhalf uur mee naar Brussel om je meer te vertellen over de Europese Unie.

Werk jij als communicatieprofessional of public affairs-adviseur? Ben je in jouw werk al eens aangelopen tegen “die Europese regels"? Of, vraag je je als professional gewoon af waarom communicatie over de Europese Unie zo moeizaam verloopt? Dan is dit webinar over de vraag 'hoe werkt het in de Europese Unie' zeker interessant voor je.

Caroline Nagtegaal (lid van het Europees Parlement, RENEW) en Mendeltje van Keulen (lector Changing Role of Europe, Haagse Hogeschool) gaan beide in op de werking van het Europese besluitvormingsproces, de verschillende spelers daarin en hoe je als professional of als burger invloed kan uitoefenen. Zij geven daarbij concrete voorbeelden vanuit hun eigen perspectief.

Na de twee inleidingen zorgt ervaren moderator Adwin Peeks (Van Belang & Partners) dat er volop ruimte is om je vragen te stellen. 

Je kunt je nu aanmelden voor de ontmoeting.

Over de sprekers

Foto Adwin Peeks - vierkant.JPG

Adwin Peeks

Is zelfstandig communicatieadviseur en senior partner bij Van Belang & Partners, de nieuwe samenwerking in reputatie en public affairs. Reputatie, corporate communicatie en communicatieonderzoek zijn de belangrijkste specialisaties van Adwin. Bij Achmea bouwde hij als manager corporate communicatie aan de reputatie. Hij heeft ruime ervaring in crisiscommunicatie en issues management. Als co-auteur van het bekende boek ‘Meten en Scoren’ pleit hij voor meer impact door communicatieonderzoek. Zijn ervaring in reputatiemanagement heeft hij verder uitgebouwd in zijn tijd als protegé van prof. Cees van Riel bij het Reputation Institute. Daar adviseerde hij (inter-)nationale organisaties als Eneco, coöperatie VGZ, Rabobank, Air France-KLM en PostNL over hun reputatie en merkmanagement.
caroline-munt.jpg

Caroline Nagtegaal

Caroline Nagtegaal-van Doorn (1980) en lid van het Europees Parlement. Zij maakt deel uit van de fractie Renew Europe. Zij werkte als manager European affairs bij Havenbedrijf Rotterdam en als manager public & external affairs bij de Royal Schiphol Group. Verder was zij secretaris van de VVD-partijcommissie Europese Zaken. In oktober 2017 maakte zij de stap richting het Parlement en in 2019 werd ze opnieuw gekozen. "In mijn werk als Europarlementariër komt voor mij alles bij elkaar. Keihard werken, slim schakelen, belangen afwegen, voor het mooiste doel dat er is: een sterke Nederlandse transportsector, voor een sterk, vrij en welvarend Nederland".
Mendeltje van Keulen.jpg

Mendeltje van Keulen

Mendeltje van Keulen doceert de elective European democracy. Ze is lector Changing Role of Europe bij de Haagse Hogeschool en promoveerde in de Europese Bestuurskunde (Europacollege Brugge; EUI Florence, Universiteit Twente). Zij werkte als (senior) onderzoeker bij het Nederlands Instituut voor Internationale Betrekkingen Clingendael, de WRR (Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid) en als adviseur voor diverse overheidsorganisaties. Als griffier en teamleider in de Tweede Kamer deed zij praktijkervaring op met processen van Europeanisering en organisatieverandering. Dr. Mendeltje van Keulen schrijft en spreekt over Europese beleidsvorming voor diverse doelgroepen.

Prijzen

Niet-Leden
€ 30,00

Kostenoverzicht:
Leden € 15.00
Leden BVPA € 15,00
Niet leden: € 30.00
Young Logeion: € 10.00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 17 januari 2021

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.