#deweekvan Evelien Brascamp, zelfstandig communicatieadviseur

Younglogeion-weekvan.jpgzondag 11 juni 2017 15:25

Er is weer een Young Professional die haar werkweek laat zien! Het vak communicatie is breed en diep tegelijk. Werkzaamheden van communicatieprofessionals lopen ontzettend uiteen. Communicatie is een containerbegrip geworden, waardoor het voor studenten en starters lastig is om een compleet beeld te hebben van wat je met het vak kan. Met #deweekvan maken wij het vak weer wat tastbaarder. Deze week neemt Evelien Brascamp, zelfstandig communicatieadviseur bij Toekomstdenkers, ons mee tijdens haar werkweek.

Door Freek Snelting

Nieuwsgierig naar de werkweek van Evelien? Ze plaatst dagelijks foto's, video's en informatie over haar werkweek op het Instagramaccount van Young Logeion. Ook op onze Facebookpagina geven we jullie kijkjes in Evelien's werkweek.

Wie is Evelien?
Evelien Brascamp is zelfstandig communicatieadviseur en woont in Amsterdam. Na haar afstuderen sprong ze op de fiets om zich in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Nu, bijna 3,5 jaar later en diverse klussen en opdrachtgevers rijker, werkt ze als communicatiemanager bij de Innovatiecentrale.

Speeltuin voor Smart Mobility
“De Innovatiecentrale is een speeltuin voor Smart Mobility. Hier in Helmond worden allerlei nieuwe technieken en mobiliteitsoplossingen in het live verkeer getest. Nederland is vol en eindeloos asfalt is geen optie, dus moeten we op zoek naar manieren om het verkeer steeds een beetje slimmer maken. De Innovatiecentrale is een initiatief van vijf samenwerkende partijen, waaronder Rijkswaterstaat, Provincie Noord-Brabant en AutomotiveNL (branche organisatie voor de Nederlandse Automotive industrie). De Innovatiecentrale is ruim twee jaar geleden geopend en een paar maanden na de opening stapte ik aan boord als communicatie manager.”

De Innovatiecentrale is een jong initiatief.  “We bepalen zelf de koers en de kaders. Dat is leuk. Bovendien is het een werkveld wat keihard groeit en ontwikkelt. Daarom hebben we geen dichtgetimmerde plannen: we houden goed in de gaten wat er om ons heen gebeurt en spelen daar op in. Daarom werken we – ook in de communicatie – veel samen met onze partners. Niet alleen met de vijf moederorganisaties, ook met I&M, provincies, steden, marktpartijen en universiteiten.”

“De grote lijnen die ik volg in de communicatie zijn enerzijds de zichtbaarheid en bekendheid van de Innovatiecentrale in het veld en anderzijds het delen van kennis en leerervaringen die we in onze speeltuin opdoen. Maar ook in de communicatie volgen we geen dichtgetimmerde route. Het is zoeken naar kansen en daar op inspelen.” 

Deze week  
“Mijn weken zijn, net als die van velen van jullie, veelzijdig en nooit hetzelfde. De agenda voor deze week: oa. een brainstorm over onze positionering, een teamdag over de plannen voor de tweede helft van 2017 en een blik op de Smart Mobility aanpak van Rijkswaterstaat. Ook neem ik jullie mee naar onze webbeheerder, waar we voorstellen voor het nieuwe ontwerp van onze website gepresenteerd krijgen, geef ik een kijkje in de RWS-verkeerscentrale van Zuid-Nederland en maak ik jullie deelgenoot van een bijzonder bezoek aan het Scheepvaartmuseum. ”  

« Terug

Plaats het eerste bericht!

Nieuw bericht

Archief > 2017

december

november

oktober

september

augustus

juli

juni

mei

april

maart

februari

januari