Adviesraad Onderwijs en Professionalisering krijgt vier nieuwe leden

AOP-nieuwe-ledenwisseling-2015.jpgdinsdag 15 september 2015 17:04

De Adviesraad Onderwijs en Professionalisering (AOP) heeft een ledenwisseling. Er zijn vier nieuwe leden benoemd, die een mooie representatie vormen qua achtergrond van de taken waarmee de AOP zich bezighoudt: motiveren van vakgenoten om een leven lang te leren, geven van impulsen aan onderwijsinstellingen, ontsluiten van inhoud (via o.a. de Logeion-Leerstoel). Basis hierbij zijn de Beroepsniveauprofielen: hiermee bezit Logeion een instrument dat vakgenoten en organisaties kunnen gebruiken als kompas bij hun professionalisering.

Door Cherida Klunder

De nieuwe leden die de AOP versterken zijn: Rishma Cats-Harinandan Singh, Kimberley Hazelaar, Els van der Pool en Paula Zweekhorst. Deze leden gaan zich de komende tijd inzetten voor het opleveren van de volgende versie van de Beroepsniveauprofielen (BNP 2.0), zij zijn betrokken bij de Logeion-Leerstoel en bij plannen voor een strategisch centrum voor communicatie. Ook zetten zij zich in om de kerntaken verder vorm te geven, voor een Leven lang leren en samenwerking met het onderwijs (de gecertificeerde communicatieopleidingen, HBO en WO).

Peter van den Besselaar (partner bij Bex*communicatie) en Gerdien Rinzema (Academie voor Overheidscommunicatie) hebben na jaren inzet afscheid genomen van de adviesraad. Gerdien blijft nog betrokken bij de Communicatielabs. De andere leden van de adviesraad hebben weer voor twee jaar bijgetekend: Gonda Duivenvoorden, Jan van den Hoff, Cathelijne Janssen, Betteke van Ruler, Guido Rijnja, Caroline Wehrmann en Trienke Damstra (voorzitter).

 Korte introductie nieuwe leden:

  • Rishma Cats-Harinandan Singh, communicatieregisseur en lid van directieteam gemeente Schiedam, is al 18 jaar werkzaam in het communicatievak, heeft de ontwikkeling van het vak actief beleefd en ervaart dat nog steeds. Van lineaire communicatie tot de coaching van organisaties in het communicatieve bewustzijn. Rishma gelooft in een leven lang leren: een continue proces. Leren is communiceren en communiceren is per definitie altijd ‘pionieren’ geweest. De uitdaging is om een ‘circle of learning’ te maken waarbij niet alleen het pionieren relevant is maar vooral ook het borgen en het door ontwikkelen van het leervermogen.
  • Kimberley Hazelaar, communicatieadviseur bij Involve, is recent afgestudeerd. Kimberley vindt onderwijs erg belangrijk, net als de wisselwerking tussen wetenschap en praktijk. Hoe kunnen we de wisselwerking tussen studenten en werkenden; wetenschappers en werkgevers; studenten en docenten optimaal benutten. En hoe zorgen we ervoor dat huidige professionals op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen en kennis, en zorgen daarmee voor continue scholing?
  • Els van der Pool is lector Human Communication Development bij de Hogeschool Arnhem en Nijmegen, faculteit Economie & Management.De rode draad in haar werkzaamheden is professioneel communiceren. In de afgelopen 25 jaar heeft ze in verschillende functies gewerkt aan vraagstukken over communiceren in een zakelijke context. Als extern trainer-adviseur, als intern projectleider en als praktijkgericht onderzoeker. Centraal daarin stond steeds het ontwikkelen, het onderzoeken van wat wel en niet werkt, wat beter kan en hoe je de stap kunt zetten naar ontwikkelen, het leren. Daarbij combineert ze steeds praktijk en theorie, denken en doen. 
  • Paula Zweekhorst is communicatiewetenschapper, gepromoveerd in 2001 op de visie van topmanagers op de communicatiefunctie in organisaties. Medeontwerper van het 'Funderingschema'. Zij heeft met drie HRM-collega's een adviesbureau op het terrein van organisatie-, hrm- en communicatiestrategie: Spectrum4hr en is daarnaast actief als docent in bachelor-en mastercommunicatieopleidingen.

« Terug

Reacties op 'Adviesraad Onderwijs en Professionalisering krijgt vier nieuwe leden'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.