Jade Wissink Logeion CommunicatieTalent van het Jaar 2014

ivarjade_landscape.jpgdinsdag 02 december 2014 22:22

Jade Wissink is gekozen tot Logeion CommunicatieTalent van 2014 tijdens de feestelijke verkiezingsavond in het Rijksmuseum in Amsterdam. Jade werkt als coördinator van de afdeling Communicatie van het waterveiligheidsprogramma Ruimte voor de Rivier van Rijkswaterstaat. De jury was vol lof over haar: “Mede vanwege haar uitstekende energie en haar oprechte manier van presenteren zijn we tot dit besluit gekomen”, aldus de jury. Logeion organiseerde de dertiende editie van de communicatieverkiezing in het Rijksmuseum.

Door Corine Havinga

Jade Wissink stond naast Rik Baas (Sabel Communicatie) en Joost Geurtsen (NU.nl/Sanoma) in de finale. 

Ivar Nijhuis werd op deze avond gehuldigd als Communicatieman van het Jaar. Nijhuis wint de prijs vanwege de excellente communicatie rond de Nuclear Security Summit, in maart dit jaar, in Den Haag. Nijhuis was directeur Communicatie bij het ministerie van Buitenlandse Zaken ten tijde van deze internationale top. Nijhuis ontving van voormalig minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans een felicitatie: "Van harte gefeliciteerd met deze blijk van waardering voor jouw inspanningen voor, tijdens en na de NSS. Je hebt toen een prestatie van formaat neergezet, die jouw beroepsgroep terecht op waarde weet te schatten”, aldus Timmermans. “Mij zal altijd bijblijven dat je ook onder grote druk vasthoudend en rustig bleef en dat je tegelijkertijd iedere nieuwe en onverwachte wending waar wij mee werden geconfronteerd, met een passende reactie kon counteren. Natuurlijk heb je dit niet alleen gedaan - ik reken erop dat je de eer met je collega’s zult delen - maar je was de leider en het gezicht van een voortreffelijk team."

Nijhuis is trots op zijn overwinning. “Na het persoonlijke bedankbriefje van Obama dacht ik eigenlijk dat het niet mooier meer kon worden. Maar deze prijs is een erkenning voor de overheidscommunicatie. In het NSS-project hebben we laten zien welke professionaliteit de overheid in huis heeft en hoe communicatie het verschil kan maken. Het was een voorrecht om hier samen met al die collega’s aan te werken en deze prachtige prestatie te leveren”, aldus Nijhuis.

Voor de 13e keer op rij werd dit jaar in Amsterdam de award uitgereikt voor de Communicatieman/vrouw van het Jaar, een vakgenoot die in het afgelopen jaar een topprestatie geleverd heeft waar het hele vak trots op mag zijn. De verkiezing van het CommunicatieTalent, een jonge veelbelovende communicatieprofessional, werd dit jaar voor de vijfde keer gehouden. Hans Laroes, voorzitter van de Raad voor de Journalistiek, media-adviseur en oud-hoofdredacteur van het NOS Journaal was dagvoorzitter. De keynote werd verzorgd door Hans van der Loo, topspreker en veelbesproken auteur van onder meer 'Kus de visie' en 'Vaart maken'. Hij vertelde over de kunst om in 90 dagen op energieke wijze te veranderen.

Vlnr: Marlous Nooi, de winnares van vorig jaar, Jade Wissink en juryvoorzitter Richard van der Eijk.

« Terug

Reacties op 'Jade Wissink Logeion CommunicatieTalent van het Jaar 2014'

bea de buisonje
Geplaatst op: 05-12-2014 12:24 Quote
Geweldig dat het project Ruimte voor de Rivier zo'n sterke promotor heeft. Dat is ontzettend belangrijk!
Hinke
Geplaatst op: 04-12-2014 15:41 Quote
Is de communicatiestrategie en -plan voor de NSS ook ergens vindbaar? Ik ben wel nieuwsgierig geworden!
Nieuw bericht