Juryleden bespreken ieder een nominatie. Vandaag 'Henk ontwerpt'

LOGNW_Henk-ontwerpt.jpgmaandag 07 april 2014 13:19

Dit jaar waren er veel inzendingen voor de Galjaardprijs. Geweldig dat we met elkaar de parels uit ons mooie vak willen en kunnen delen! Hoewel lastig, heeft de jury vijf projecten genomineerd. Soms leken het appels en peren, maar we hebben ons bij de keuze laten leiden door de vitamineboost die het ons geeft.

Door Miranda Mulder

Neem ‘Henk ontwerpt’, van de gemeente Enschede. Een klein project, maar een inspirerend voorbeeld van de factor C gedachte! In een wijk moet een stuk groen heringericht worden. Aan de bewoners worden ambtenaren van de gemeente voorgesteld die kunnen helpen bij het ontwerp. De bewoners kiezen voor Henk. En Henk gaat met de buurt aan de slag. Hij maakt de gemeente persoonlijk, komt naar de mensen toe. Tekent en ontwerpt aan hun keukentafel. Hoort en vertaalt hun eigen ideeën en wensen. Via Facebook en andere kanalen houdt Henk de bewoners op de hoogte over de voortgang.

Natuurlijk zijn er critici die kijken naar het aantal ‘likes’ en aangeven dat de effectiviteit op basis daarvan niet groot is. Ik waag dat te betwijfelen. Het aantal likes moet je immers ook in perspectief zien. Het gaat om likes op straatniveau. Wat ik echter vooral ‘like’ is de beweging die ‘Henk Ontwerpt’ inzet. De beweging van de ambtenaar die zelf actief en vernieuwend communiceert met de burgers, die met hen de interactie aangaat. Niet aan de hand van de communicatieadviseur, maar gecoached door hem of haar. Wie van ons heeft ook het lef om een stap naar achteren te doen en collega’s te laten schitteren in de gemeenschap?

Henk Ontwerpt is een kleine parel, die, net als de andere vier genomineerden, garant zal staan voor een boeiende Galjaarddag. Graag tot 17 april!

« Terug

Reacties op 'Juryleden bespreken ieder een nominatie. Vandaag 'Henk ontwerpt''

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.