Logo Search
Masterclass Apeldoorn Online

Verandermanagement & communicatie - Hans Vermaak

Thursday April 12 2018 from 3:30 PM to 7:45 PM

Location

Achmea Apeldoorn
Laan van Malkenschoten 20
7333 NP Apeldoorn
Iedereen-verandert_705x220.jpg

Iedere verandering begint bij het vraagstuk. Te vaak wordt er een verandering door een bestuur of directie op de agenda gezet, de route al ingekleurd en dient er alleen nog maar ‘over gecommuniceerd’ te worden. Hoog tijd om de volgende vragen te stellen: wat blijken in de praktijk de belangrijkste lessen om succesvol decentraal te vernieuwen? En welke rol speel je als communicatieprofessional als je deze inzichten als vertrekpunt neemt bij je handelen? Hans Vermaak - adviseur, docent, onderzoeker en auteur van verschillende bestsellers over Verandermanagement - staat samen met ons stil bij de vragen.

Inclusief het laatste boek van Hans Vermaak ‘Iedereen verandert – nu wij nog’.

Iedere verandering begint bij het vraagstuk. Te vaak wordt er een verandering door een bestuur of directie op de agenda gezet, de route al ingekleurd en dient er alleen nog maar ‘over gecommuniceerd’ te worden. Vreemd! Veranderen is iets wat je met elkaar doet en vraagstukken worden meestal onderweg aangescherpt. De sleutel tot succes ligt in de continue communicatie met en vooral tussen betrokkenen en het goed doorgronden van het vraagstuk.

Feitelijk zijn de meeste veranderingen informeel, lokaal ingezet, op menselijke maat en morsig. Maar juist die veranderingen gaan over hoofdzaken en die kan je het beste kleinschalig en met finesse hanteren. Hoog tijd om ons de volgende vragen te stellen: wat blijken in de praktijk de belangrijkste lessen om decentraal succesvol te vernieuwen? En welke rol speel je als communicatieprofessional als je deze inzichten als vertrekpunt neemt bij je handelen? Hoe word je bij het eerste moment betrokken bij veranderingen en vraagstukken?

Hans Vermaak - adviseur, docent, onderzoeker en auteur van verschillende bestsellers over verandermanagement - staat samen met ons stil bij de volgende vragen:

  • Op welke drie speelvelden is een veranderaar tegelijk actief?
  • Hoe pak je een vraagstuk effectief aan met direct betrokkenen? Hoe stimuleer je decentraal goed werk rond issues die tellen?
  • Hoe neem je de omgeving mee en schep je condities voor vernieuwing? Hoe zorg je dat veranderingen aanstekelijk werken en organisaties krachtiger worden?
  • Hoe groei je zelf tot een krachtige veranderaar? Hoe geef je je eigen ontwikkeling vorm zodat je meer bereikt?

Aansluitend gaan we onder leiding van Monica Wigman (Partner en communicatieadviseur bij Wit Communicatie) met Hans Vermaak en elkaar stevig in gesprek. Een prachtige gelegenheid om je kennis van veranderprocessen en je eigen professionele rol daarbij een flinke ‘boost’ te geven!

Over de sprekers

Hans-Vermaak_200x200.jpg

Hans Vermaak

Hans Vermaak is adviseur, docent en onderzoeker. Zijn werk richt zich op uitdagende organisatieveranderingen. Een rode draad is dat het vaak om (maatschappelijke) vraagstukken gaat waar betrokkenen echt iets mee hebben en die hij samen met hen aanpakt. Hij is associate partner van Twynstra Gudde en van Sioo. Als onderzoeker richt Vermaak zich op situaties en praktijken die zich niet makkelijk in conceptjes laten vangen. Hij deed lang onderzoek gedaan naar complexe opgaven in organisaties en promoveerde daarop cum laude. Zijn boek 'Plezier beleven aan taaie vraagstukken' werd bekroond als boek van het jaar 2009 door de OOA. Hans Vermaak publiceert regelmatig aan de hand van ondersteunend onderzoek over veranderkunde, systeemdenken en leerprocessen. Bekende publicaties van boeken waar hij aan heeft meegeschreven zijn Leren in organisaties, Creative consulting en Onderzoekende professionaliteit. Een andere bekende en recente publicatie van een boek dat hij samen met Léon de Caluwé heeft geschreven is het handboek Leren Veranderen (2003). Onlangs verscheen zijn boek Iedereen verandert – nu wij nog. Als deelnemer aan deze masterclass ontvang je dit boek kosteloos. Hans Vermaak werd vorig jaar door ManagementTeam verkozen tot meest invloedrijke consultant in 2017. Hans Vermaak heeft een website: http://hansvermaak.com
LOGNW_Monica Wigman_vierkant.jpg

Monica Wigman

Monica Wigman is communicatieadviseur en partner bij Wit Communicatie in Amsterdam. Monica heeft meer dan 25 jaar ervaring als adviseur verandercommunicatie en werkte de afgelopen jaren onder meer aan opgaven bij CBR, Gemeente Den Haag, NS. Momenteel is ze interim aan de slag bij de Belastingdienst bij het veranderprogramma leiderschap en cultuur. In 2011 bracht Monica met succes haar boek ‘Regel jij het draagvlak’ uit, een praktisch handboek waarin zij haar kennis en ervaring heeft verzameld op het gebied van verandercommunicatie.

Achmea Apeldoorn

Laan van Malkenschoten 20
7333 NP APELDOORN
Show on Google Maps

Achmea heeft naast het hoofdkantoor in Zeist, ook een kantoor in Apeldoorn. Dit is de plek waar Avéro Achmea en Centraal Beheer gevestigd zijn. 

Routebeschrijving

Auto
Plan je route via Google Maps naar het kantoor van Achmea in Apeldoorn.

Openbaar vervoer
Vanaf NS-busstation Apeldoorn - Neem buslijn 43 of 91 richting Arnhem. Stap uit bij bushalte 'Achmea'. Steek de weg over en loop de Laan van Malkenschoten op. De kantoren van Achmea bevinden zich direct rechts. Een andere mogelijkheid is buslijn 14 richting Laan van Malkenschoten. Stap uit bij bushalte Laan van Malkenschoten. De ingang naar de kantoren van Achmea bevindt zich bij de bushalte.  

Vanuit centrum Apeldoorn - Neem buslijn 14 richting Arnhem. Stap uit bij bushalte ‘Laan van Malkenschoten’. De ingang naar de kantoren van Achmea bevindt zich bij de bushalte.Vanuit ArnhemNeem buslijn 91 naar Apeldoorn. Stap uit bij bushalte ‘Achmea’. Op het kruispunt rechtsaf en loop de Laan van Malkenschoten op. De kantoren van Achmea bevinden zich direct rechts.

Prices

Niet-Leden
€ 165.00
Relatie Achmea
€ 95.00

Kostenoverzicht:
Leden: 95,00
Young Logeion: € 47,50
Niet-leden: € 165,00
Relatie Achmea: € 95,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 4 april 2018.

Logeion-waardebonnen zijn niet geldig voor masterclasses.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.