Logo Search
Online

Logeion Nieuwjaarsconference 2022 – Vincent Bijlo

Thursday January 13 2022 from 3:45 PM to 5:00 PM
Uitnodiging met Vincent bijlo 705x220.jpg

Logeion nodigt alle leden van harte uit voor de online nieuwjaarsbijeenkomst van de vereniging op 13 januari. Vanuit de studio van Videonieuwsbericht trapt Vincent Bijlo (cabaretier, schrijver en podcastmaker) het nieuwe jaar af met een op maat geschreven Logeion Nieuwjaarsconference 2022.

Logeion nodigt alle leden van harte uit voor de online nieuwjaarsbijeenkomst van de vereniging op 13 januari. Vanuit de studio van Videonieuwsbericht trapt Vincent Bijlo (cabaretier, schrijver en podcastmaker) het nieuwe jaar af met een op maat geschreven Logeion Nieuwjaarsconference 2022.

O wat een jaar!
We hadden dit jaar natuurlijk gehoopt de coronaperikelen langzaam achter ons te kunnen laten en weer naar het oude normaal terug te gaan. Maar de crisis is nog niet voorbij en dat ervaren wij ook in ons vak. Tegelijkertijd zijn we in sneltreinvaart aan het leren en ontdekken we dat technologie ons enorm helpt en bijvoorbeeld hybride werken mogelijk maakt. Ook zien we het belang van data gedreven communicatie toenemen en wennen we allen aan het volgen van webinars en kennisbijeenkomsten.

Wat gaat 2022 ons brengen?
We hebben geen glazen bol. Maar wel ambities en plannen. Bij Logeion zal ook 2022 weer helemaal in het teken staan van kennis delen en kennis ontwikkelen. Dat is wat leden op de eerste plaats van hun vereniging verwachten blijkt uit onderzoek.

Onze voorzitter Wieneke Buurman opent de digitale nieuwjaarsbijeenkomst. Ze kijkt terug op de mooie dingen die we in dit bijzondere jaar met elkaar hebben gerealiseerd en ze geeft een toelichting op de ontwikkelingen in het vak en de plannen voor de vereniging in 2022. Daarna gaat Rick Hunink van Videonieuwsbericht in gesprek met Wieneke Buurman en Pierre Wimmers. Pierre neemt per 1 januari tijdelijk de functie waar van bureaudirecteur.

Jij bent er toch ook online bij op 13 januari?

Deze sessie wordt live ondertiteld.

Foto Vincent Bijlo: Annemieke van der Togt

Over de sprekers

Img3766.jpg

Pierre Wimmers

Pierre Wimmers neemt per 1 januari tijdelijk de functie waar van bureaudirecteur. Pierre heeft ruim 20 jaar ervaring in het communicatievak als consultant, adviseur en woordvoerder, o.a bij ministeries, provincies en gemeenten. Hij is oprichter en (financieel) directeur van werving en selectiebureau Communicatiemensen.nu, een van de geselecteerde voorkeursleveranciers voor de levering van interim-communicatieprofessionals bij overheden. In 2020 is 7 Talents samengegaan met Communicatiemensen.nu en in 2021 is Bureau voor Overheidscommunicatie overgenomen. Eerder was Pierre bestuurslid en penningmeester van Logeion, directeur van InterCity Consultancy, wethouder, fractievoorzitter, raadslid, afdelingsvoorzitter, lid van de ELDR Council en lid van het Dagelijks Bestuur van D66.
Rick 2013.jpg

Rick Hunink

Rick Hunink is mede-oprichter van Videonieuwsbericht. Met een team van 20 collega’s produceren zij dagelijks nieuwsberichten, reportages en livestreams. Na zijn studie journalistiek heeft hij reportages en televisieprogramma’s gemaakt voor verschillende NGO’s en is daarna gaan werken als zelfstandig regisseur en cameraman. Rick is gastdocent onlinevideo op verschillende hogescholen en spreekt op nationale en internationale congressen over videojournalistiek, zelf nieuws maken en het filmen met de smartphone.
Vincent Bijlo 220x220.jpg

Vincent Bijlo

Vincent Bijlo is cabaretier / muzikant / schrijver / podcastmaker. Hij studeerde aan de RUU Nederlandse taal-en letterkunde. Zijn eerste succes als cabaretier kwam in 1988 met het behalen van de publieks- en persoonlijkheidsprijs op het Leids cabaretfestival. Hij is nu in de theaters te zien met zijn cabaretvoorstelling: Functie Elders.
wieneke buurman foto.jpg

Wieneke Buurman

Wieneke Buurman is voorzitter van Logeion. Buurman heeft een kwart eeuw ervaring in het communicatievak en kent het dan ook van binnen en van buiten. Ze heeft verschillende functies als manager van communicatieafdelingen vervuld, zowel bij de overheid (provincie Gelderland) als in het bedrijfsleven (o.a. Endemol Nederland en Datelnet). Van 2005 tot 2010 heeft ze dergelijke functies op interimbasis vervuld, onder meer bij General Motors, ASR, Rabobank en de gemeente Nijmegen.

Deze bijeenkomst is exclusief voor leden van Logeion. 

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de voordelen.