Logo Zoeken
Vakimpuls Online

Zelf nieuwsvideo’s maken

dinsdag 27 februari 2024 van 15:30 uur tot 17:00 uur
enter_the_firm_vnb.jpg

In deze online vakimpuls ontdek je hoe je kleine en grote verhalen eenvoudig in beeld brengt en zo online jouw doelgroep bereikt. Of de landelijke en internationale media, zij maken ook graag gebruik van beeldmateriaal wat door organisaties is gedraaid. Zelfs als dat gefilmd is met een smartphone!

Kortom, neem nu zelf de regie! Zorg dat jouw verhaal wordt gezien als nieuws. Rick Hunink (Videonieuwsbericht) laat jou kennismaken met het hele productieproces. Van het schrijven van een briefing tot en met de montage. Zo krijg je praktische tips over hoe je zelf je eigen nieuws kunt filmen, en welke tools je daarbij helpen. Met behulp van een vast format maak je snel een vlog of nieuwsbericht. Tot slot geeft Rick enkele tips om te zorgen dat jouw beelden op een goede manier terecht komen op de redacties van de landelijke media.

Deze sessie wordt uitgezonden vanuit de Videonieuwsbericht studio in Hilversum en is met name interessant voor communicatieprofessionals die kennis willen maken met zelf (nieuws)video's maken. 

De uitzending wordt niet opgenomen. De hand-out met tips en een briefingsformat worden na afloop gedeeld. 

Deze bijeenkomst is een initiatief van Logeion in samenwerking met Videonieuwsbericht en wordt dit jaar alweer voor de zevende keer aangeboden.

Over de sprekers

Rick 2013.jpg

Rick Hunink

Rick Hunink is mede-oprichter van Videonieuwsbericht. Met een team van 20 collega’s produceren zij dagelijks nieuwsberichten, reportages en livestreams. Na zijn studie journalistiek heeft hij reportages en televisieprogramma’s gemaakt voor verschillende NGO’s en is daarna gaan werken als zelfstandig regisseur en cameraman. Rick is gastdocent onlinevideo op verschillende hogescholen en spreekt op nationale en internationale congressen over videojournalistiek, zelf nieuws maken en het filmen met de smartphone.

Prijzen

Niet-Leden
€ 50,00

Voor deze bijeenkomst is de Logeion-Waardebon geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden: € 25,00
Young Logeion leden (tot 30 jaar): € 12,50
Niet-leden: € 50,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 12 februari 2024. 

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.