Logo Zoeken
Workshop Utrecht

Goede woordvoering, hoe doe je dat?

donderdag 14 maart 2024 van 14:30 uur tot 17:30 uur

Locatie

La Vie Meeting Center Utrecht
St.-Jacobsstraat 61
3511 BP Utrecht

Deelnemers

Benieuwd wie er al aangemeld zijn?

Bekijk alle deelnemers
Goede woordvoering microfoons.jpg

Voor wie is deze workshop interessant?
Het is onderdeel van je communicatiefunctie: vertegenwoordig je organisatie richting de media. Je bent verantwoordelijk voor woordvoering en eerste aanspreekpunt voor journalisten. Dat vereist focus en serieuze voorbereiding. Hoe blijf je scherp en hou je vertrouwen in je gesprekken met journalisten?

In deze energieke workshop met Youssef Eddini (managing partner en mediatrainer bij communicatiebureau Van Luyken) analyseren we voorbeelden uit de praktijk, bespreken we de gouden regels bij woordvoering en oefenen we met meegenomen cases van de deelnemers.

Wat komt er aan bod?
Als woordvoerder wil je op het juiste moment pieken. Hoe zorg je er voor dat je altijd voorbereid bent? Je hebt je eigen doelstellingen scherp (uiteraard!), nagedacht over je boodschap (vanzelfsprekend!) en afgestemd met betrokkenen binnen je organisatie (natuurlijk).

Maar dan gebeurt het. Journalisten (en publiek) blijken allergisch voor gekunstelde kernboodschappen, opgepoetste pr-verhalen en halve waarheden. Het is een evenwichtskunst die je jezelf eigen kunt maken: authentiek zijn én professioneel. Het belang van je organisatie dienen én het publiek niet uit het oog verliezen. Je boodschap helder hebben én improviseren op vragen.

Gelukkig zijn er vuistregels die je helpen bij het bewaren van je evenwicht. Je leert ze kennen en toepassen in deze workshop.

Hoe gaan we aan de slag?
Aan de hand van aansprekende voorbeelden neemt Youssef Eddini je eerst mee in de praktijk van de woordvoering. Na de pauze gaan we aan de slag met meegenomen casuïstiek van de deelnemers. Neem daarom een praktijkvoorbeeld mee uit je eigen organisatie om te oefenen en ga de uitdaging aan!

De effectiviteit van deze interactieve workshop is optimaal omdat we leren door te doen, in combinatie met de feedback van Youssef én de andere deelnemers. Je gaat naar huis met vertrouwen in je volgende optreden als woordvoerder!

Programma
14.00-14.30 inloop met koffie/thee
14.30-17.30 workshop (tussendoor een pauze met verfrissing)
17.30-18.00 netwerkborrel

Over de sprekers

Youssef Eddini 2023 klein.jpg

Youssef Eddini

Youssef Eddini is Managing partner bij Van Luyken & De Trainingsstudio. Youssef is een rascommunicator die in zijn gevarieerde loopbaan in marketing en communicatie vele organisaties door de meest ingewikkelde crises heeft geleid. Hij heeft onder andere als directeur-communicatie gewerkt bij ABN AMRO, NOS, KLM, Strukton, NPO, Ziggo en de Politie. Youssef is expert in het aansturen en regisseren van marketing- en crisiscommunicatie in complexe en politiek gevoelige omgevingen. Daarnaast is hij gespecialiseerd in het versterken en (re)branden van reputaties en merken. En het inrichten en professionaliseren van communicatieafdelingen. Een verbinder pur sang: resultaatgericht, maar altijd met oog voor de context van een ander. Iemand die uitdaagt en anderen aanzet tot denken en doen. Maar ook energie en beweging creëert in jouzelf of je organisatie. Hij weet wat er nodig is voor het maken van een goed statement, zonder jezelf of de lijn van de organisatie uit het oog te verliezen.

La Vie Meeting Center Utrecht

St.-Jacobsstraat 61
3511 BP UTRECHT
Bekijk op Google Maps

Openbaar vervoer
La Vie Utrecht is uitstekend bereikbaar per openbaar vervoer en bevindt zich op slechts 5 minuten lopen van Utrecht Centraal Station (in de nabijheid Vredenburg/de Bijenkorf).

Looproute:

Vanaf de stationshal van Utrecht CS volg je de borden ‘Centrumzijde’ en loop je door Winkelcentrum Hoog Catharijne richting ‘Vredenburg’.
Steek het Vredenburgplein schuin over en steek daarna over bij het Regenboogzebrapad. Je staat nu voor de ingang van de Bijenkorf en loopt hier langs met het pand aan uw rechterzijde. Na circa 30 meter bevindt de ingang van La Vie Utrecht zich aan de rechterkant onder de naam ‘Kantorenpand La Vie‘. De receptie is op de vierde verdieping.

Auto en parkeren
Kom je met de auto, volg dan de borden Utrecht Centrum en Parkeergarage La Vie. Voor de navigatie: Rozenstraat 1, 3511 BS Utrecht.

Je kunt gebruik maken van Parkeergarage La Vie. Deze biedt plaats aan 325 auto’s. Voor een snelle doorgang naar La Vie Utrecht parkeer je op niveau 14. Uitrijkaarten zijn tegen gereduceerd tarief verkrijgbaar bij de receptie.

Prijzen

Niet-Leden
€ 250,00

Voor deze bijeenkomst is de Logeion-Waardebon niet geldig.

Kostenoverzicht
:
Leden: € 125,00  
Young Logeion: € 62,50
Niet-leden: € 250,00

Prijzen zijn exclusief btw. Kosteloos annuleren is mogelijk tot en met 29 februari 2024.

Ben je nog geen lid? Meld je dan nu aan en profiteer meteen van de ledenprijs voor deze bijeenkomst.